Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Ministar Aleksandar Vulin sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, položili vence poginulima u ratovima devedesetih
  Vulin: Srbija ne zaboravlja svoje ratne žrtve
  18.02.2017.

  Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanja i socijalna pitanja, u ime Vlade Srbije i Bogdan Laban, gradonačelnik sa delegacijom Grada Subotice, položili su juče vence na spomenik „Njihovoj vernosti”, koji je podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i bombardovanju Srbije

  4999_1.jpgSrbija je zahvalna svim borcima i njihovim porodicama, svima koji su se borili i dali živote za svoju zemlju, rekao je juče u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

  Aleksandar Vulin i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, sa gradskom delegacijom položili su venac na spomenik „ Njihovoj vernosti”, podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i tokom bombardovanja.

  —Svaka zemlja svoju slobodu može da zahvali onima koji su se žrtvovali za nju i za nju dali svoj život, a nijedan život i nijedna žrtva ne smeju se zaboraviti ili umanjiti, rekao je Vulin i poručio da se Srbija trudi da poboljša položaj boračke populacije i položaj njihovih porodica.

  Vulin je istakao i da pomaka ima u socijalnoj kategoriji, jer konačno je omogućeno da svaki poslodavac koji zaposli boračko dete dobije odgovarajuću subvenciju.

  —Prvi put smo ih prepoznali kao prioritet za zapošljavanje, a obezbedili smo i novac za poslodavce, da ih lakše zaposle i da im daju priliku da obezbede egzistenciju sebi. Na taj način želimo da se zahvalimo njihovim porodicama i da kažemo hvala njihovom detinjstvu, koje je prošlo bez roditelja, rekao je Vulin kod spomenika „Njihovoj vernosti”.

  Rekonstrukciju tog spomenika je podržalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajedno sa Gradom, a spomenik je podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i bombardovanju.

  —Na spomeniku su imena 30 ljudi različite nacionalnosti i vere, ali su nas svi oni na žalost rano napustili, od 1991. do 1999. godine. Spomenik njihovoj vernosti smo obnovili, saosećamo sa porodicamapoginulih i svake godine ćemo u znak podsećanja na njihove žrtve položiti vence.To je mladost Subotice, koja je prerano završila svoj život, istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

  Željko Vukelić, predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je da su ratni veterani časni i pošteni deo društva, koji su poštovali Ustav zemlje u kojoj žive.

  — Kroz istoriju su uvek takvi bili a biće i u budućnosti, rekao je Vukelić, predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, kod spomenika „Njihovoj vernosti”.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja