Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Povodom Dana državnosti, Savez boraca i Savez ratnih i mirnodopskih invalida organizovao Akademiju
  Počast narodu voljene zemlje
  19.02.2017.

  Ovogodišnja Akademija povodom Dana državnosti, naslovljena „Počast narodu voljene zemlje", održana je u Dečjem pozorištu 14. februara, a o značaju tog datuma govorio je predsednik Boračke organizacije Maksim Bakrač

  Akademiju povodom proslave Dana državnosti u Subotici, naslovljenoj „Počast narodu voljene zemlje", organizovali su Savez boraca Subotice, Savez ratnih i mirnodopskih invalida, a program su pripremile subotičke škole i folklorna društva. Akademija je održana je 14. februara u Dečjem pozorištu Subotice, nekadašnjem Sokolskom domu.

  5003_1.jpg 

  Povodom Dana državnosti na svečanoj Akademiji prisutnima su se obratili Maksim Bakrač, predsednik Boračke organizacije, Dragoslav Dašić, predsednik ratnih i mirnodopskih invalida Subotice.
  - Svi ratni vojni invalidi i svi preživeli borci čuvamo tradiciju i državnost Srbije na dobrobit svih građana. Posebno očekujemo da se mladi malo okrenu stvaralaštvu i uz pomoć intelektualaca učine nešto za dobrobit Srbije i svih naroda koji žive u njoj, rekao je na Akademiji Dragoslav Dašić, predsednik Saveza ratnih i mirnodopskih invalida Subotice.

  Program je počeo himnom „Bože pravde“ koju je izveo hor učenika od 5. od 8. razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ uz pratnju nastavnice Irene Kovačev, a zatim je usledila pesma na mađarskom jeziku, koja slavi prijateljstvo i pesma na srpskom posvećena Subotici. Nastupili su i učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole. Organizovan je i kulturno umetnički program, na kojem su nastupili KUD „Aleksandrovo Subotica“, KUD „Bratstvo“, školski hor i recitatori osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, a nastupio je i kantautor i kompozitor Aleksandar Toković.

  Svečanom akademijom „Počast narodu voljene zemlje“ drugu godinu Savez boraca Subotice i Savez ratnih i mirnodopskih invalida obeležavaju Dan državnosti. Programom je evocirano podsećanje na dan, kada je 1804. godine, na zboru u Orašcu, podignut Prvi srpski ustanak, a istog datuma 1835. godine, donet je i Sretenjski ustav.

  N. H. Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja