Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Subotica među najboljih pet gradova u e- dozvolama
  Gradonačelnik Bogdan Laban primio priznanje NALED-a
  19.02.2017.

  Subotica je dobitnik specijalnog priznanja za najbolje rezultate u izdavanju elektronskih dozvola među gradskim upravama u Srbiji u 2016. godini, a priznanje je uručeno gradonačelniku Bogdanu Labanu

  Specijalno priznanje Subotici za najbolje rezultate u izdavanju elektronskih dozvola dodelila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a uručeno je gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu, 10. februara u Skupštini Beograda, na svečanosti desete godišnje konferencije „Rezultati i pravac reformi 2016/2017“.

  5004_1.jpg

  NALED je definisao prosečni procenat uspešnosti rešenih zahteva za elektronske građevinske dozvole, a Subotica, za godinu dana od uvođenja elektronske objedinjene procedure, ima 97 odsto rešenih prijava. Od prošlogodišnjih 1.197 zahteva, 90 odsto je pozitivno rešeno. Vrednost prosečnog procenta uspešnosti za Suboticu je 93,6 odsto, saopšteno je iz subotičke lokalne samouprave.

  – Zahvaljujem se NALED-u što je prepoznao nastojanja subotičke lokalne samouprave da bude što efikasnija u izdavanju elektronske građevinske dozvole. Zahvalio bih se i zaposlenima u našoj Gradskoj upravi koji su uvođenju elektronske objedinjene procedure, kao još jednom novom izazovu, pristupili profesionalno i odgovorno i na taj način doprineli poboljšanju kvaliteta usluge prema svim građanima, istakao je Bogdan Laban.

  On je naglasio, da je veoma značajno što su se i druge lokalne samouprave u našoj zemlji, poput Kruševca, Sombora, Šapca i Zrenjanina, koji se prema posmatranju NALED-a nalaze u top pet gradova po procentu rešenih i pozitivno rešenih prijava – odgovorno odnosile prema uvođenju elektronske objedinjene procedure, kao veoma važnog dela privredne reforme koja se sprovodi u Republici Srbiji.

  NALED je izabrao potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović za Reformatora godine. Priznanje je dodeljeno za uspešno uvođenje sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u 2016. godini.

  U prvoj godini primene, elektronskim putem primljeno je više od 53.000 zahteva za gradnju i rešeno čak 95 odsto, od čega 80 odsto pozitivno, dok je broj izdatih dozvola u prvih 11 meseci prošle godine veći za petinu u odnosu na isti period 2015. godine. Ova reforma najviše je doprinela da Srbija uđe među 50 najuspešnijih zemalja po lakoći poslovanja na Duing biznis listi Svetske banke.

  Specijalno priznanje za doprinos unapređenju poslovnog ambijenta i pozicije Srbije na Duing biznis listi dobio je direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović. Malo Crniće je nagrađeno kao najuspešnija opština, dok je opština Brus zabeležila najveći napredak u efikasnosti izdavanja dozvola.

  Na skupu je predstavljeno deveto izdanje Sive knjige propisa u kojoj NALED daje 100 preporuka i rešenja za otklanjanje birokratskih prepreka poslovanju, među kojima su 22 nova predloga i 63 procedure koje još čekaju na rešavanje. Najviše preporuka u nadležnosti je ministarstava finansija i zdravlja, dok privreda sve češće ukazuje i na procedure čije rešavanje zahteva saradnju više ministarstava.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja