Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Manje obroka Narodne kuhinje?
  17.01.2014.

  Ponovo je pokrenuta podela obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta. Besplatne obroke trenutno dobija 1.100 korisnika, što je isti broj kao i u decembru prošle godine. Međutim, zbog nedostajućih finansijskih sredstava, ima nagoveštaja da će doći do smanjenja broja korisnika. U subotičkom Crvenom krstu kažu, da se do kraja meseca očekuje potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programa, i tada će se znati

  502_1.jpg
  — Projekcijom troškova programa Narodne kuhinje u 2014. godini za 1.1oo korisnika je potrebno oko 50 miliona dinara finansijskih sredstava. U budžetu Grada za ove namene u 2014. godini predviđen je isti nivo sredstava  kao i lane, oko 20 miliona, što znači da nedostaje dobar deo novca. Iz tog razloga, gradska organizacija Crvenog krsta nije još upotpunosti sigurna da li će i dalje moći obezbeđivati obroke za trenutni broj korisnika. Ukoliko bude potpisan Ugovor o sufinansiranju programa, ovo pitanje biće pozitivno rešeno, odnosno program će nastaviti da se realizuje u ovom obimu — rekao je Mihalj Pece, sekretar Crvenog krsta.

  502_2.jpg

  Na pitanje da li će i ove godine biti u funkciji prihvatilište za beskućnike, u Crvenom krstu kažu, da su potpuno tehnički i kadrovski pripremljeni za takvu situaciju a u koordinaciji sa „Karitasom”, koji unazad dve godine obezbeđuje prostor u Gajevoj 50. Odluku o početku rada Prihvatilišta bi trebalo da donese Gradski štab za vanredne situacije.

  502_3.jpg  Alana Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja