Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Savez vojvođanskih Mađara saopštio
  Pastor podržao Vučića za predsednika
  25.02.2017.

  Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara saopštilo je da je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi sa predsedničkim izborima uzimajući u obzir i dogovor, koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku sa predsednicima DSVM i SMJ.

  5028_1.jpg

  Predsedništvo SVM-a navodi da je, imajući u vidu interese mađarske zajednice u Vojvodini, donelo odluku da će podržati kandidata vladajuće koalicije, premijera Aleksandra Vučića, predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke.

  —Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se sa opštom krizom vrednosti, zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega, moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države, kažu iz SVM-a.

  Predsedništvo SVM-a je jednoglasno donelo odluku da će podržati predsedničkog kandidata, Aleksandra Vučića, jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao i kandidata Srpske napredne stranke.

  — Srpska napredna stranka, koja je u prethodnom periodu bila na vlasti i imala najveću podršku građana, ispoštovala je koalicioni ugovor sklopljen sa Savezom vojvođanskim Mađara, a time i interese mađarske zajednice, kažu iz SVM-a.

  Predsednik SVM-a Ištvan Pastor je izneo Savetu stranke odluku Predsedništva, da će SVM na republičkim izborima za predsednika Srbije podržati Aleksandra Vučića.

  Pastor ocenjuje da je protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara. Donete političke odluke su učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

  —Savet Saveza vojvođanskih Mađara, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe sačuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu budućnost i političku stabilnost države, doneo je jednoglasnu odluku o davanju podrške Aleksandru Vučiću za izbor za predsednika Republike, kaže u saopštenju Pastor.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja