Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Radovi na Sinagogi se nastavljaju
  17.01.2014.

  Godina u koju smo ušli je godina u kojoj se obeležava 70-togodišnjica od najvećeg egzodusa Jevreja Subotice. Tim povodom, Nenad Ivanišević, predsednik Upravnog odbora Fondacije S.O.S. Sinagoga, najavio je nove radove na rekonstrukciji tog objekta. Radovi bi trebali da počnu u martu  na fasadi koja gleda prema Gimnaziji.

  505_1.jpg

  — Sinagoga za mene ima ličnu vrednost, pre svega zato što je deo moje rodbine sa majčine strane stradao tokom II Svetskog rata kao pripadnici Jevrejskog naroda.  Iz tog razloga sam sa zadovoljstvom prihvatio ponudu da se zabavim restauracijom Sinagoge  — pojasnio je Ivanišević.

  On je izrazio nadu da će se u ovoj godini delom ispraviti nepravda vezana za Sinagogu, te da bi  Grad  i država trebali pokazati humanost, tako što će učiniti sve da najveći deo radova na spoljnom uređenju Sinagoge bude završen.Vlada Mađarske će prema njegovim rečima  izdvojiti 300.000 evra za nastavak radova, dok će Grad učestvovati sa 30 miliona dinara.

  Sredstvima koje obezbeđuje Grad u iznosu od 7.000.000,00 dinara, kao i Vlada AP Vojvodine, u iznosu od 1.800.000 dinara, odradiće se rekonstrukcija pomenute fasade objekta. U Jevrejskoj opštini u Subotici kažu da su zadovoljni što nakon nekoliko decenija čekanja sada imaju nadu da će objekat biti završen.

  Alana Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja