Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  IN MEMORIAM
  Dragan Čukanović - Čuki
  03.03.2017.

  (1978-2017)

  To jutro 25. februara 2017. ostaće zabeleženo kao jutro kada nas je zauvek napustio naš Dragan Čukanović –Čuki, kako su ga prijatelji zvali. Tužna vest brzo se raznela vojvođanskom ravnicom, a onda i mnogo dalje od nje.

  5054_1.jpg2005. godine je završio Visoku tehničku školu u Subotici. Za vreme svoje profesionalne karijere obavljao je različite kreativne poslove. Imao je desetogodišnje iskustvo u oblasti radiodifuzije, fotografi je, grafi čkog dizajna, animacije, video produkcije i reklama.

  Njegova biografi ja povezuje dve države, Srbiju i Mađarsku. Dugi niz godina radio je na YuEco TV gde je bio vrhunski montažer i kamerman. Takođe, je svoj trud i znanje nesebično pružao raznim marketinškim agencijama. Dragan je kao i mnogi drugi Subotičani bio dete mešanog braka, spoj dve kulture. Iskustvo jedinstva različitosti mu je verovatno pružalo poseban umetnički osećaj za građenje specifi čne atmosfere koja se u mnogome refl ektuje kroz njegove kratke fi lmove u kojima se na jedinstven način poigrava ruralnim i urbanim. Kroz objektiv kamere privlačili su ga skriveni svetovi i avantura razotkrivanja onog tajanstvenog i neispitanog.

  Dragan je bio vrlo skroman i nenametljiv i to je možda razlog što je njegov neosporni talenat ostao pomalo skriven i neiskorišćen u potpunosti. On je bio čovek koji je radio iz pozadine, čovek iz senke. U periodu od 2004-2010 bio je vrlo važan element mnogih umetničkih i humanitarnih projekata koji su se sprovodili u kreativnoj radionici Art studio na Otvorenom univerzitetu. Njegova izuzetna dovitljivost i kreativnost dolazile su do izražaja u mnogim situacijama kada je manjkalo svega osim ideja. Dragan je znao kako da uz pomoć štapa i kanapa improvizuje foto - studio, uhvati najbolji kadar, napravi dinamiku scene... Sve je bilo moguće, ako vam je Dragan bio saradnik.

  Poslednjih godina radio je posao od kuće, što se mnogima može učiniti jednostavnim i komfornim, a samo on zna koliko je noći bdio nad računarom pokušavajući da najbolje što može odgovori zadatku koji se od njega tražio. Bio je disciplinovan i vredan, a oni koji su imali sreću da ga imaju za prijatelja znaju koliko je bio nesebičan i uvek spreman da pomogne.

  Njegovim preranim odlaskom subotička scena je ostala bez jednog vrednog bisera, a njegovi prijatelji i kolege bez odanog prijatelja i nezamenjivog saradnika. Dragan Čukanović je sahranjen 28/2/2017 godine na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume.

  Neka mu je večna slava i hvala.

  Ratka Lugumerski-Teber
  Fotografi ja: Danna Slađana

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja