Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Odložen glavni pretres za ubistvo Zoltana Bukovca
  Iz optužnice izbačen element osvete
  04.03.2017.

  Veće sudija kojim predsedava sudija Ivan Bogosavljev odložilo je u Višem sudu u Subotici glavni pretres za suđenje petorici mladića koji se terete za ubistvo Zoltana Bukovca, koga su na smrt pretukli 13. januara prošle godine.

  5058_1.jpg

  Ročište je odloženo za 28. mart nakon što je advokat Slavko Petrić, branilac I. Č., jednog od okrivljenih, priložio nalaz i mišljenje dr Ratka Kovačevića, neuropsihijatra, stručnog savetnika iz Beograda, o duševnom stanju i uračunjivosti I. Č., koje se, prema rečima Petrića suštinski razlikuje od mišljenja veštaka dr Gordane Inštitoris Pribić, psihijatra.

  Dokaznom predlogu su se protivile Mladenka Gajin Manojlović, tužilac, i Olivera Jovanić, advokat koja zastupa Valeriju Bukovac, udovicu tragično preminulog Zoltana, ali su završne reči branilaca okrivljenih Stefana Loče (23), Marija Bašića Palkovića (20), Marka Pavkovića (22), Ognjena Pavlovića (20) i I. Č., koji je u vreme izvršenja dela bio maloletan, ipak odložene za 28. i 31. mart.

  Zatim je Mladenka Gajin Manojlović, tužilac, pročitala izmenjeni tekst optužnice po kojoj su se mladići teretili za ubistvo iz bezobzirne osvete pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a sada je ostalo samo ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju bez elementa osvete.

  Kobne noći mladići su se ispred jednog kafića u Subotici sukobili sa drugim čovekom koji je bežeći od njih utrčao u dvorište zgrade u kojoj je živeo Zoltan Bukovac i koji se igrom slučaja zatekao u dvorištu pošto je trebao da otvori kapiju supruzi. Kada su mladići naleteli na njega odmah su počeli da ga tuku. Bukovac je pao na betonsku stazu i pokušao je da se zaštiti ne pružajući otpor, a oni su iz obesti nastavili da ga udaraju po glavi i telu. Mučki prebijen, tri nedelje kasnije, 3. februara 2016. godine, Bukovac je preminuo.

  Iste noći uhapšeno je sedam mladića, ali je troje pušteno tokom istrage.

  - Malo je reći koliko sam razočarana zbog odugovlačenja i odlaganja glavnog pretresa, ali i zbog činjenice da su pojedinci koji su takođe učestvovali u prebijanju mog supruga na slobodi. Nadala sam se da će biti sve završeno, ali se sve, zajedno sa agonijom kroz koju prolazim, nastavlja. Ali neću odustati, idem do kraja – kaže Valerija Bukovac.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja