Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Maglai : Bazen na Prozivci vraćamo Gradu
  19.01.2014.

  Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, na pres konferenciji održanoj 17. januara, optužio je prethodnu vlast i gradonačelnika Modesta Dulića, da se bahato odnosila prema sredstvima građana i trošila nenamenski budžetska sredstva.

  Kao primer bahatog ponašanja, Maglai navodi da je isknjižen deo imovine Grada, velike vrednosti, preko 544 miliona dinara, Zatvoreni bazen SRC „Prozivka", i to odlukom Gradskog veća od 30. aprila 2012. godine, kojom je bazen dat na korišećenje subotičkom JKP „Stadion", a da se ta sredstva nisu pojavila kao kapital u tom javnom, komunalnom preduzeću na koje je prenet, odnosno nije evidentirano podizanje osnivačkoh kapitala preduzeća i vrednosti njegove imovine.

  507_1.jpg

  -Do danas mi nije jasno zašto je imovina Grada preneta na JKP. Već početkom naredne sedmice ta odluka o isknjižavanju objekta biće stavljena van snage, i Bazen vraćen Gradu. Posledice te odluke su da Grad nije mogao da, po zakonu, raspolaže tom imovinom, nego je prihode od Bazena ostvarivao JKP „Stadion". Grad je trebalo da naplati i sredstva od izdavanja objekta i da se prihodi od zakupnina sliju u budžet Grada, a ne u kasu JKP „Stadion", rekao je Maglai i pokazao rešenje kojim se nalaže Sekretarijatu za finansije, Službi za budžet i budžetsko računovodstvo, da 5. marta .2013. godine isknjiže iz svojih poslovnih knjiga vrednost investicije - izgradnju zatvorenog bazena SRC „Prozivka", u vrednosti 544.663.392,49 dinara.Naloženo je takođe, da JKP Stadion Gradu Subotici dostavi dokaz o sprovedenom knjiženju.
  N.H.

  Dulić : Grad je vlasnik objekta

  Smenjeni gradonačelnik Modest Dulić izjavio je za medije „da postoje kontrolni mehanizmi, da je Grad vlasnik objekta, a JKP „Stadion" je samo objektom upravljalo, te da su optužbe Maglaia rezultat njegove frustracije, što je Bazen na Prozivci sagrađen zahvaljujući rukovodstvima DS-a, odnosno sredstvima Vlade Srbije i Vojvodine.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja