Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Nakon što je decenijama čekaju, građani Prozivke dobiće svoju ambulantu
  Ambulanta gotova u naredne tri godine
  09.03.2017.

  U okviru programa „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom", grad Subotica je sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisao sporazum o saradnji 18.decembra 2016. godine.

  5079_1.jpgSporazumom je predviđeno da se u naredne tri godine realizuju dva ključna projekta u Subotici i to - Izgradnja ambulante u Mesnoj zajednici Prozivka u ulici Pazinska br.4 kao i Izgradnja fiskulturne sale pri Osnovnoj školi „Đuro Salaj" u ulici Petefi Šandora br 19.

  - Kao što znate, reč je o saradnji Vlade Republike Srbije i Vlade SR Nemačke koje su uspostavile program čiji je cilj jačanje infrastrukturnih kapaciteta gradova i opština u kontekstu migracione krize, kao i usled povećanja broja lica u postupku readmisije. Za program „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom" nemačka vlada je donirala 5,4 miliona evra našoj zemlji. Realizacijom ova dva projekta u naredne tri godine stanovnici MZ Prozivka će dobiti Ambulatu koju su čekali decenijama I učenici OŠ „Đuro Salaj" će konačno moći da imaju fizičko vaspitanje u adekvatnoj fiskulturnoj sali, a ne u dvorištu kao do sada - kaže za „Subotičke novine", Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

  Đukanović dodaje da predstoji period od tri godine saradnje sa resornim Ministarstvom i obavljanje svih potrebnih uslova javnih i javno-komunalnih preduzeća, stvaranje lokacijskih uslova, idejnih projekata, geomehaničkog elaborata, građevinske dozvole, izvođačkog projekta i drugo, kako bi se oba projekta završila u predviđeno vreme.

  Kada meštani Prozivke gde se nalazi veliki broj osoba koje svoje zdravstvene kartone imaju u ambulantama u Keru i u Kumičićevoj ulici, budu imali svoju ambulantu, imaće mnogo pogodnije uslove za lečenje. Istovremeno, novi objekat - ambulanta na Prozivci, koja se najavljuje duže vreme, značiće i veliko rasterećenje u pomenutim ambulantama.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja