Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Zorana Mihailović, ministarka građevinarstva i infrastrukture
  Obilaznica gotova do kraja 2019.
  11.03.2017.

  Prva deonica obilaznice oko Subotice -Y krak biće otvorena 20.marta, a završetak Ipsilon kraka očekuje se do kraja 2019. godine, što će istovremeno povezati i Horgoš i Kelebiju, rekla je u Subotici ministarka građevinarstva i infrastrukture, Zorana Mihajlović, nakon obilaska gradilišta.

  5086_1.jpg
  Zorana Mikajlović: do 20. marta završetak dela deonice Y kraka

  Radovi na izgradnji velikog kružnog toka na petlji „Subotica Jug" počeli su 11.novembra 2016.godine, a izvođač radova je kompanija „Vojput”. Tada je potpisan ugovor vredan 123,5 miliona dinara i obuhvata nastavak gradnje Y-kraka na prvoj deonici u dužini od jednog kilometra .

  —Od prošle godineMinistarstvo je podržalo realizaciju Ipsilon kraka, a prvi deo deonice trebalo bi da bude završen do 20.marta. Obezbedili smo novac za radove ove i naredne godine. Plan je da 24 kilometra, kolika dužina Y kraka budu gotovi do kraja 2019. godine, što je solidan rok, obzirom da je za 27 prethodnih godina urađeno svega 11 kilometara puta, istakla je ministarka građevinarstva i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

  Državni sekretar, Imre Kern je rekao da je 24 miliona dinara izdvojeno iz ugovora od novembra prošle godine, za predviđene radove.

  —Ove godine realizujemo deonicu od Somborskog puta do bačko-topolskog puta, iduće godine od Bikovačkog puta do Bačko-topolskog puta. Ni jedan kilometar od završenih 11 nije pušten u rad, istakao je Kern.

  Zorana Mihajlović je najavila da brza pruga Bеograd–Budimpеšta, koja ćе proći kroz Suboticu, na prvoj dеonici od Bеograda do Starе Pazovе kreće u maju.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja