Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Policijskom akcijom „Pluton” i u Subotici podnete krivične prijave za zloupotrebe i finansijske malverzacije
  Osumnjičeni se terete za oko 21 milion dinara
  12.03.2017.

  Policija je akcijom „Pluton" u više gradova Srbije, među kojima je i Subotica, podnela krivične prijave zbog sprečavanja i suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

  Kako je saopšteno iz Ministarstva policije, podnete su krivične prijave protiv 8 osoba osumnjičenih za malverzacije u JKP „Čistoća i zelenilo" Subotica, u vreme mandata ranijeg rukovodstva tog JKP.

  5088_1.jpg
  Snopovi propali sadnica

  U saopštenju je navedeno, da je podneta krivična prijava protiv bivšeg odgovornog lica subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“, dva sadašnja i jednog bivšeg inspektora u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Oni su osumnjičeni za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

  Osumnjičeni su bivše odgovorno lice subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“, za kojim se traga i šef organizacione jedinice u tom preduzeću, E. T. (1959), koja je rano ujutro, 1. marta, privedena na saslušanje i nakon toga puštena.

  Od 2010. do 2014. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, po prethodnom dogovoru sa odgovornim licima u drugim firmama, oni su tim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 20.983.955 dinara.

  Inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sumnjiče se da su u svojstvu članova Komisije za prijem izvršenih radova u jesen 2010. godine, kao službena lica, nevršenjem svoje službene dužnosti, opravdali korisniku budžetskih sredstava JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica neizvršene radove u iznosu od 4.200.000 dinara, čime su na štetu budžeta Republike Srbije pribavili protivpravnu imovinsku korist tom preduzeću.

  Pokrajina sada potražuje oko 21 milion, bez kamata, od JKP „Čistoća i zelenilo”, što nam je potvrdio i sadašnji direktor tog preduzeća Slobodan Milošev.

  Milošev je takođe potvrdio za Nove Subotičke novine da je E.T. saslušana kod istražnih organa, nakon čega je puštena. Dodao je i da je prema pravilniku inače premeštena na drugo radno mesto, sa mesta šefa organizacione jedinice u tom preduzeću, a nadležni će, kako je Ministarstvo policije i nagovestilo, pokrenuti odgovarajuće krivične postupke za sve osumnjičene.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja