Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Balint Pastor osudio izjavu Vuka Jeremića
  Pastor: Jeremić potkopava odnose Srbije i Mađarske
  12.03.2017.

  • Izjava o „ogradama prema Srbiji, kroz koje Vlada Mađarske pušta struju“ pokušaj je potkopavanja odličnih odnosa između Srbije i Mađarske, kaže Balint Pastor

  Balint Pastor, član predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara, najoštrije je osudio današnju izjavu Vuka Jeremića, kojom „u svrhu napada na Vladu Republike Srbije iznosi najgrublje neistine na račun jedne prijateljske susedne države”.

  5089_1.jpg
  Balint Pastor

  Pastor kaže da bi Jeremić, kao bivši ministar spoljnih poslova, trebalo da zna da su dobrosusedski odnosi i stabilnost u regionu osnovne pretpostavke razvoja naše zemlje.

  —Izjava o „ogradama prema Srbiji, kroz koje Vlada Mađarske pušta struju“ pokušaj je potkopavanja odličnih odnosa između Srbije i Mađarske, što je dostignuće Vlada Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, čemu je i SVM doprinosio, kaže Balint Pastor.

  On podvlači, da dve dosadašnje zajedničke sednice dveju Vlada, građanima sa obe strane granice donele su konkretne infrastrukturne projekte, što je pretpostavka ekonomskog oživljavanja pograničnih područja.

  —Bivši ministar spoljnih poslova, koji je za vreme svog mandata radije i češće posećivao druge kontinente, nego države u regionu, ni u svojstvu predsedničkog kandidata, koji doduše još uvek nije uspeo da prikupi 10.000 potpisa, ne bi trebalo da daje izjave koje dovode u opasnost odnose između Srba i Mađara koji su najbolji u proteklih sto godina, kaže Pastor, i dodaje da su stavovi Saveza vojvođanskih Mađara od početka migrantske krize poznati i nepromenjeni.

  —Na prvom mestu Vladi Srbije je bezbednost njenih građana. O tome sam i u Narodnoj skupštini više puta govorio. Ne može se, međutim osporiti, da se Vlada Srbije uspešno bori i sa tim globalnim problemom. Uprkos tome što je kroz našu teritoriju prošlo oko milion migranata u poslednje dve godine, nije došlo do ozbiljnijeg narušavanja bezbednosti naših građana, ocenjuje Balint Pastor.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja