Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Aleksandar Vučić, predsednički kandidat SNS-a, u Subotici na predizbornom mitingu
  Glasajte za budućnost Srbije i svoje dece
  13.03.2017.

  Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je sa predizbornog skupa u Subotici, da neće nikome dozvoliti da ponižava Srbiju, dok se bori za pravdu svih nacionalnih zajednica, koje u njoj žive
  • Igor Mirović je poručio sa mitinga u Subotici, da će Vojvodina uvek biti uz Aleksandra Vučića, jer je to glas za politiku zajedništva, što je potvrdio i lider SVM-a Ištvan Pastor, rekavši da su vojvođanski Mađari listom uz Vučića.

  5093_1.jpg
  Premijer Srbije: Sada gradimo sistem Države

  U prepunoj Hali sportova Subotice, pred oko sedam hiljada građana, Vučića su uz podršku lidera sporta Davora Štefaneka, olimpijskog šampiona u rvanju i Gabora Sagmajstera, učesnik Dakar relija, podržali i politički lideri Vojvodine i Srbije, Igor Mirović, čelnik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, građani Subotice, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, veliki broj funkcionera SNS-a i drugih stranaka, penzioneri i radnici.

  - Iskren odnos sa liderom SVM-a prerastao je u poverenje, a Pastor je most Srbije sa Mađarskom. Zadatak Srbije je da svi građani Srbi, Mađari, Bunjevci i predstavnici drugih nacionalnih manjina, žive zajedno i žive sve bolje, a Srbija nudi mir, stabilnost i poštovanje, istakao je Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke, na mitingu u Subotici.

  Vučić je podsetio da u Srbiji živi veliki broj Mađara i da je obaveza Srbije da oni i sutra žive tu, da budu srećniji i zadovoljniji nego danas. —Naša otadžbina je njihova domovina, i tu nema nikakve razlike, poručio je Vučić.

  Vučić se zahvalio Ištvanu Pastoru, lideru Saveza vojvođanskih Mađara na podršci, ističući i da je lider SVM-a mnogo doprineo da Mađarska podrži Srbiju.

  - Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto uvek dolazi na međuvladine konferencije sa EU, kada se otvaraju važna poglavlja. Srbija je sa Mađarskom gradila odnose postepeno, znajući da će biti otpora, Pastor je pokazao iskren i otvoren odnos, koji je na kraju prerastao u prijateljstvo, rekao je Vučić.

  Igor Mirović je naglasio da je Vojvodina uz Aleksandra Vučića.

  -U Vojvodini više nikada nećemo imati politiku sukoba, koja je od nje stvorila izolovano ostrvo, već ćemo voditi politiku okupljanja, projekata, zajedništva, otvaranja novih fabrika, industrijskih zona i škola, što znači da ćemo podržati politiku Aleksandra Vučića, poručio je Mirović.

  Mirović je rekao da će to biti teška borba, jer je neophodno izboriti se sa lažima, neistinama i zloupotrebama, uništavanjima preduzeća prethodnih godina.

  -Vojvodina glasa za politiku zajedništva, a 80 škola u Vojvodini biće obnovljeno.Vodite računa o tome, kada budete vodili svoju decu u školu, poručio je Mirović iz Subotice.

  Davor Štefanek sa govornice je poručio sportistima i građanima da mora dati podršku onima koji su sportistima dali šanse za vrhunske rezultate.

  -Bez države Srbije, moje porodice i Subotice ne bi bilo, kao ni olimpijskog zlata, rekao je Štefanek.

  -Znam da je Ištvanu Pastoru teško da otvoreno govori o podršci, kao i Rasimu Ljajiću, molio sam ih da to ne rade, ali su oni istakli, da mir, stabilnost, poštovanje i verovanje jednih u druge čini tu podršku, rekao je Vučić.

  Ištvan Pastor je naveo, da će mađarska nacionalna zajednica učiniti sve da Vučić bude predsednik Republike, „zato što smo ubeđeni da će biti veliki predsednik“.

  -Želimo partnerski da gradimo budućnost , jer je to zajedništvo i interes Mađara u Vojvodini, jer Srbiju doživaljavamo kao svoju domovinu. Ponosni smo na to partnerstvo, a u Srbiji Mađari imaju slobodu govora. Optužuju nas za poltronstvo, ali nisam poltron, jer razgovaramo o zajedništvu, današnjici i sutrašnjici, važnoj za stabilnost zemlje. Prošlost bi trebalo ostaviti istoričarima, a SVM će biti uz Vučića, poručio je Pastor.

  Premijer Srbije je naveo na predizbornom mitingu, da su prilikom otvaranja pogona u fabrici „Kontitek” najviše mu aplaudirali zaposleni, kada je rekao da im gazde povećaju plate.

  -U Suboticu smo uložili dosta novca, a građani će to osetiti jer završetkom Ipsilon kraka 15000 kamiona godišnje neće prolaziti centrom. Završićemo Pozorište, a zajedno sa Orbanom i vladom Mađarske uredićemo Palić, pa sam investitore zamolio da ulažu u tu turističku destinaciju, rekao je Vučić. Premijer Srbije je najavio i veće plate i penzije u javnom sektoru, ističuči i da je „sit političara, koji pred izbore obećavaju ono što ne mogu da ostvare.

  Vučič je istakao da je sada najvažnije da se gradi sistem države, pa će to uticati i na menjanje svesti, i jer će to doneti i veće plate u svim sektorima.

  -Ono što su čekali, građani će dočekati, imaćemo tri puta veći prosečan ekonomski rast, a oni koji misle da mogu da čereče Srbiju, neće uspeti u tome, jer je Srbija snažnija i na dobrom je putu. Neće dozvoliti povratak na vlast onima koji su urušili i pljačkali zemlju, sve fabrike u Subotici, Bačkoj Topoli, Kanjiži, na severu Bačke i Banata. Ne bih mogao da vodim Vladu koja bi rasprodala sve što su generacije u Srbiji sticale, poručio je Vučić iz Subotice. Nada Harminc Karanović

  N. Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja