Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  U Hemijsko - tehnološkoj školi održana je modna revija bivših i sadašnjih učenika ove škole
  Moda uvek pronađe put do žene
  14.03.2017.

  Simbolično, na Dan žena, 8-og marta, U Hemijskotehnološkoj školi, održan je „Fashion day“, zanimljiv i bogat program u okviru kojeg su budući srednjoškolci, roditelji i nastavnici biti u prilici da se upoznaju sa radom smera modelar odeće koji je ujedno i najkreativniji obrazovni profil ove škole.

  5098_1.jpgU programu su učestvovali i prikazivali revije svojih modnih kolekcija studenti Univerziteta iz Novog Sada, Beograda i Zagreba, svršeni srednjoškolci Hemijsko – tehnološke škole, modelari odeće – sadašnji učenici ove škole, socijalni partneri, fakulteti i više strukovne škole.

  Bivši učenici koji su učestvovali i među kojima ima i svetski priznatih kreatora su Dragoljub Kujundžić, Klaudija Pal i Klaudija Bajus, Julija Francišković, Sandra Benčik i Mona Lacko kojima su se pridružili i sadašnji učenici ove škole čiji su modeli nastali na časovima dodatne nastave i sekcije.

  Smer modnog dizajnera uči svoje đake da sopstvenu kreaciju pretvore u delo, da konstruišu osnovu muškog, ženskog, dečijeg ili sportskog odevnog predmeta i da ga modeluju prema datoj slici modela, izrađujući šablone u traženim veličinama i izrađujući krojnu sliku. Navedene operacije đaci ove škole obavljaju ručno ili kompjuterski uz odgovarajuće programske sisteme. Učenik treba da ima smisla za tehničko crtanje, za preciznost, kreativnost, za estetsko izražavanje i sposobnost za umetničko oblikovanje.

  - Bilo mi je veliko zadovoljstvo da se pripremam za pisanje programa Fashion Day-a, da čitam biografije naših bivših učenica, sada vec afirmisanih mladih dizajnera. Jos veće zadovoljstvo osećam kada znam sa kojim ponosom su prihvatili pozive svojih bivših nastavnika da kroz promociju sebe i svojih brendova, promovišu i jedan izuzetno lep i kreativan smer u nasoj skoli- modelar odece. Na današnjoj modnoj reviji ponudili smo publici sadržaje koji povezuju svet školovanja, svet rada i pokazali smo koliko učenici nakon ovog smera mogu da se ostvare u samostalnom poslovanju. - izjavila je Maja Milosavljević, pedagog Hemijsko-tehnološke škole.

  Reviji je ispred Grada Subotice prisustvovala Nataša Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, zatim, bivši i sadašnji učenici ove škole, roditelji, profesori i veliki broj osmaka koji su došli da se informišu i vide rad škole koju žele da upišu.

  Reviju su podržali i socijalni partneri među kojima su bili "Gordon d.o.o" Kalcedonija. Ispred ove kompanije, prisutnima se obratila menadžer ljudskih resursa Sandra Pejić i Emilija Jaramazović, inače bivša učenica ove škole. Ispred uspešne kompanije „Eminent“ koja je izradila dobro poznat srpski brend „Legend“ obratila se Aida Čengić, modelar u Legend-u i takođe bivši učenik ove škole.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja