Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Gradonačelnik Bogdan Laban potpisao Sporazum o saradnji sa gradonačelnikom Šaosinga
  Razvoj privrednih i prijateljskih veza Subotice i Kine
  18.03.2017.

  Sporazum o saradnji između Grada Subotice i Grada Šaosing, potpisan je u četvrtak, 9. marta, kada je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima primio kinesku delegaciju, i zamenik gradonačelnika Šaosinga Hu Minguanga.

  Gradonačelnik Bogdan Laban i Hu Minguang potpisali su Sporazum o saradnji između Grada Subotice i Grada Šaosing, petomilionskog grada iz primorske provincije Džeđang, na istoku Narodne Republike Kine.

  5113_1.jpg

  Laban je istakao, da saradnja dva grada podrazumeva ne samo ekonomske, trgovinske i privredne veze, nego i saradnju u kulturi i turizmu, obzirom da Republika Srbija i Kina imaju dugogodišnju privrednu saradnju, zasnovanu na prijateljskim i privrednim vezama. Uz izražavanje zahvalnosti jednoj tako velikoj državi kao što je Kina na svemu što radi za Srbiju, gradonačelnik Laban je naglasio, da velike kineske kompanije rade u našoj zemlji u većim infrastrukturnim projektima, a da je jedan od najznačajnijih „Železara” u Smederevu.

  On je izrazio nadu, da će i dva grada takođe imati uslove da zajednički rade na različitim projektima.Delegacija iz Šaosinga upoznala se sa svim privrednim i turističkim potencijalima Subotice, a i Volong grupa, vlasnik preduzeća „ATB Sever“, takođe je iz Šaosinga.—Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose u ekonomskim i društvenim odnosima, pa će uskoro doći i do konkretne realizacije saradnje Subotice i Šaosinga u mnogim oblastima i na obostranu dobrobit, rekao je visoki gost iz Kine, Hu Minguang.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja