Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Savršen vid bez naočara!
  21.01.2014.

  Tehnološki napredak u oblasti medicine otvorio je brojne mogućnosti, a ovaj pomak naročito je vidljiv u oftalmologiji. Danas postoje različiti načini kako ukloniti visoku dioptriju i postići savršen vid bez nošenja naočara i kontaktnih sočiva. Srećom, više ne moramo ići isključivo u velike gradove, zbog usluga savremene svetske oftalmologije, koje sada imamo i u Subotici.

  513_1.jpg

  “Perfect Vision” je Centar za lasersku hirurgiju oka poliklinike Kuća zdravlja u Subotici. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, stručni i iskusni tim lekara, predvođen dr Brankom Ivošević, pruža brojne visokospecijalizovane usluge, kao što su: ultrazvučna operacija katarakte, rano otkrivanje i najsavremenije lečenje glaukoma (povišenog očnog pritiska), lečenje senilne degeneracije žute mrlje, laserska zaštita vida kod dijabetičara i mnoge druge.

  Usluga koja se naročito izdvaja je lasersko uklanjanje dioptrije - potpuno bezbolna i pouzdana intervencija, koja traje svega 10 minuta i izvodi se u lokalnoj kapljičnoj anesteziji. Kod najvećeg broja pacijenata efekat je praktično trenutan, te se već prvog dana nakon operacije postiže puna vidna oštrina. Nakon operacije pacijent je za nekoliko dana spreman da se vrati uobičajenim životnim aktivnostima. Koristeći najsavremeniji laser pete generacije, lekari “Perfect Vision”-a, već osam godina unazad uspešno operišu kratkovidost do +6.0, dalekovidost do -10.0 i astigmatizam do +/-6.0.

  Kod pacijenata sa većom dioptrijom, ugradnja intraokularnih sočiva u prednju očnu komoru pokazala je do sada najbolje rezultate. Preporučuje se svim pacijentima sa stabilnom dioptrijom do -23.5 kod dalekovidosti i do +12.0 kod kratkovidosti, kao i kod osoba sa tankom rožnjačom.

  Za osobe starije od 40. godina preporučuje se ugradnja multifokalnih intraokularnih sočiva, koja omogućavaju dobar vid i na daljinu i na blizinu, bez potrebe za nošenjem naočara ili uz njihovu minimalnu upotrebu.

  U želji da svojim pacijentima finansijski olakšaju korišćenje njihovih usluga, centar „Perfect Vision“ poklanja posebne pogodnosti: 25 posto popusta na lasersko uklanjanje dioptrije i na ugradnju multifokalnih intraokularnih sočiva, a za studente specijalnih 50 posto popusta na lasersko uklanjanje dioptrije.

  Slobodan Đurikin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja