Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Odobreno 3,2 miliona evra za SKC u Morahalomu i MKC na Paliću
  22.03.2017.

  U mađarskom gradu Morohalomu, poznatom po banji „Sveta Eržebet“, do leta 2018. godine biće izgrađen Srski kulturni centar, dok će u subotičkom naselju Palić biti građen Mađarski kulturni centar.

  Subotica i Moraholom su zajedno konkurisali na konkurs prekograničnih IPA projekata Evropske unije i odobreno im je 3,2 miliona evra. Prema ranijim najavama iz Mađarske u Morahalomu novo kulturno mesto imaće 400 mesta.

  5131_1.jpg

  - Srpski kulturni centar će imati i pravoslavnu kapelu jer želimo da se turisti iz cele Srbije kod nas osećaju kao kod svoje kuće i da imaju kutak u kome bi se nalazio deo njihove kulture, duhovnosti i umetnosti. Biće organizovane izložbe umetnika iz Srbije, književne večeri, koncerti, druženja. Objekat će imati prostorije za nacionalnu gastronomiju i kapelu – najavio je Zoltan Nogradi, gradonačelnik Morahaloma i dodao srpsku kulturu smatra dobrim brendom koji zajedno sa banjom Morahaloma može da se proda kao izuzetan turistički paket.

  - U Morahalomu se svi trude da nauče srpski jezik, a radno vreme banje je prilagođeno upravo turistima iz Srbije i radi se kada su srpski praznici jer tada ima najviše poseta – kaže Nogradi.

  Mađarski dom kulture na Paliću prostiraće se na 800 kvadratnih metara.

  - Obe destinacije su značajne i za jednu i drugu državu, a ako bi turistima ponudili paket usluga iz zajedničkog projekta sigurno bi se zadržavali duže od jednog ili dva dana. Time mislim i na veliki broj turista iz zemalja istočne i zapadne Evrope, a javljaju nam se i turisti sa Dalekog istoka – kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja