Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja posetio Suboticu
  Prva premijera u Talijinom hramu, za tri godine!
  25.03.2017.

  Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja rekao je danas u Subotici da je gradsko Narodno pozorište među najvećim investicijama u kulturi Srbije, ali da je uveren da će do 2020. godine početi da radi.

  Vukosavljević je u razgovoru sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom rekao, da je Ministarstvo za pet godina, u periodu do 2013. godine, odvojilo za Pozorište oko 270 miliona dinara, a u protekle dve godine 70 miliona dinara.

  5140_1.jpg

  Pozorište se gradi već 11 godina, nazivano je „megalomanskom” investicijom od strane onih koji su pisali peticije da se zgrada rekonstruiše za mnogo manje novca.

  Prema rečima gradonačelnika Bogdana Labana, namera je da se smanje troškovi megalomanskog projekta iz 2006 godine, i to do 30 posto.

  —Za naredne dve godine nedostaje 1,5 milijarda dinara, što su velika izdvajanja, istakao je gradonačelnik.

  Ministar kulture je ocenio da je investicija i rekonstrukcija zahtevna, ali da će Talijin hram, sa tri scene, za tri godine ipak otvoriti vrata gledaocima, zahvaljujući naporima lokalne samouprave, pokrajinske Vlade, navodeći i da će Ministarstvo kulture Strategijom kulturnog razvoja predvideti sredstva za nastavak gradnje Pozorišta.

  —Narodno pozorište bi trebalo da bude završeno do 2020. godine, a verujem da će građani tada već imati priliku da vide prvu predstavu. Šesta faza radova, koji staju 62 miliona dinara, završava se do juna, sredstvima Republike i Pokrajine, a za sedmu fazu je potrebno 250 miliona dinara, dok je rok za radove januar 2018. godine. Građani će videti tada gotov eksterijer zgrade Pozorišta, a tada počinje rekonstrukcija starog dela pozorišnog objekta, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja