Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada:
  Oko 800 maloletnih migranata bez roditelja u Srbiji
  25.03.2017.

  U Srbiji je oko 6000 migranata, a više od 30 odsto su maloletni migranti, od kojih oko 800 dece nema pratnju, dok o ostalima brinu uglavnom njihovi sunarodnici, rekao je juče u Subotici Nenad Ivanišević, državni sekretar Ministarstva rada i socijalnih pitanja.

  Državni sekretar Nenad Ivanišević je rekao da je od 6000 migranata, koliko ih boravi u Subotici, oko 700 migranata izvan sistema, koji ne žele u prihvatne centre, dok su u tranzitu. On je naveo da oko 150 migranata boravi u kampu u Subotici, a da je oko 200 njih na otvorenom, što nije protivzakonito, „pa neće biti preduzete ni mere” protiv njih.

  5141_1.jpg

  —Maloletni migranti su smešteni u „Kolevci” u Subotici, domu „Vasa Stajić” u Beogradu i Zavodu za vaspitanje u Nišu. Više od 30 odsto su maloletni migranti, od kojih oko 800 dece nema pratnju, dok o ostalima brinu uglavnom njihovi sunarodnici. Na balkanskoj ruti i u Evropi, jedino Srbija je dala uputstvo socijalnim centrima, da moraju imati podatke o svakom detetu bez staratelja i znati ko se stara o njemu. Socijalni centri uz podršku UNICEF- a, staraju se o maloletnim migrantima, a ocene nekih NVO o radu tih službi su paušalne, rekao je Ivanišević na skupu u Subotici koji je organizovalo Ministarstvo i Međunarodna organizacija za migracije u Srbiji.

  Državni sekretar je ocenio, da paušalni podaci urušavaju sistemska rešenja oko migrantsk krize i da sve sumnje u rad socijalnih službi treba prijaviti.

  —Subotica je stvorila uslove za uspešno rešavanje problema migrantske krize, a pošto tu boravi i veči broj migranata, logično je da će i dalje imati podršku i donatora i države, rekao je Ivanišević.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja