Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  U nedelju idemo na predsedničke izbore
  Subotica listom za Vučića
  01.04.2017.

  Aleksandar Vučić je najviše pomogao da Subotica krene napred i više puta je boravio za zadnje tri godine u ovom gradu nego svi ostali premijeri u zadnjih pola veka. Narod želi mir i bolji život, a to im sa marljivim radom i velikom energijom jedino može obezbediti Vučić.

  Da li kao vic ili anegdota, priča se da srpska opozicija boga moli da Aleksandar Vučić dobije što više glasova, kako ih ne bi pobedio Ljubiša Preletačević - Beli.  Lakše im je da ih pobedi najbolji, nego do juče nepoznati egzibicionista iz Mladenovca. Svi oni pojedinačno daleko su na začelju, a pobedniku vele nije dobro kada u važnoj trci ostane bez ozbiljnih rivala. Aleksandar Vučić, od kada je na vlasti ima vidljive rezultate, a ostali kandidati na svojim promocijama razvlače staru „žvaku“ koju rastežu do besvesti.  Najbolji primer za to je baš Subotica.  Premijer je u zadnje dve godine više boravio u ovom gradu nego svi dosadašnji premijeri za pola veka. Otvorio je tri fabrike, posećivao Nacionalne savete manjina, susretao se u Subotici sa Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske i Kolindom Grabar Kitarović, predsednicom Hrvatske.  Vlada Srbije sa premijerom Vučićem pomogla je lokalnoj samoupravi da krene u završetak davno započetih investicija, koje su godinama bile „kamen o vratu“ Subotice. To je i razlog što će Subotičani listom glasati za Aleksandra Vučića.

  5168_1.jpg

  Bogdana Labana, predsednika Gradskog odbora SNS, a ujedno i gradonačelnika, pitamo hoće li se ovaj zamah razvoja nastaviti i ubuduće, da bi Subotica konačno bila pristojno mesto za život?

  - Nema više nazad. Sve što smo planirali i urađeno je. U nekim oblastima čak i više. Ali to smo mogli postići samo uz veliku podršku Aleksandra Vučića, premijera i veliku usklađenost sva tri nivoa vlasti od opštine, pokrajine do Republike Srbije. O tome govore dela a ne priče. Nove fabrike, gradnja Ju kraka, nastavak radova na zgradi pozorišta do brojnih objekata u zdravstvu, obrazovanju i infrastrukturi. Za izgradnju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica, iz Republičkog budžeta obezbeđena su sredstva u iznosu od 50 miliona dinara. Ova investicija trebalo bi da se završi do kraja leta ove godine. U Subotici se investira i u obrazovne ustanove.  Potpisani su ugovori za fi nansiranje rekonstrukcije Osnovne škole „Sonja Marinković“, u iznosu od 77 miliona dinara, kao i za rekonstrukciju kompletnog objekta Hemijsko - tehnološke škole, uključujući i fi skulturnu salu, u iznosu od 170 miliona dinara.  I ova sredstva obezbedila je Vlada Srbije. Realizuju se i projekti u okviru Gradske bolnice i to: Odeljenje za veštačku oplodnju (u toku je 2. završna faza), završavaju se radovi na OP bloku, a započeta je i realizacija projekta formiranja i opremanja angio sale, i rekonstrukcija dela Rehabilitacionog odeljenja“.

  Broj nezaposlenih se smanjuje i prvi put se dešava da fabrikama u Industrijskoj zoni fale kvalifi - kovani radnici i moraju ih „uvoziti“ iz susednih opština.

  - U fabrikama svetskih kompanija u „Malom Bajmoku“ trenutno radi blizu 6.000 radnika, a do kraja ove godine u novim pogonima posao će naći još 500 Subotičana.  Velike kompanije u Privrednoj zoni stručnu radnu snagu već traže u susednim opštinama i svakodnevno ih autobusima dovoze na posao. Dakle, Subotici već fali stručna visokokvalifi - kovana radna snaga i jedno od rešenja je da se u život vrate nekadašnje škole učenika u privredi ili kako to danas zovu, dualno obrazovanje.  Neke subotičke fabrike to su „oberučke“ prihvatile“.

  Mnoge „vruće kestene“ dobili ste u ruke od bivše vlasti, kao naprimer Palić.  Kakave su šanse da se „panonskom moru“ udahne život?

  - Nebriga i pomanjkanje ideja bivših vlasti, doveli su do propadanja ključnih objekata na Paliću, što je za posledicu imalo smanjenje broja turista i nezainteresovanost stranih ulagača u investiranje u nove objekte i sadržaje na Paliću. Na delu su pokazali nebrigu koja je sve nas dovela u situaciju da sada dosta stvari na Paliću, i u građevinskom smislu i u smislu razvoja turizma, krećemo skoro od nule. Već u ovoj godini za ulaganja na Paliću stižu novčana sredstva sa tri nivoa.  Grad Subotica će iz budžeta izdvojiti 5 miliona dinara za projekat Tapšinog kanala i izgradnju i obnovu još nekih objekata.  Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je opredelila za Palić u 2017 godini skoro 78 miliona dinara za projekat nastavka rekonstrukcije objekta Velike terase na Paliću i popločavanja pešačkih staza u velikom parku, dok će Republičko Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u ovoj godini za Palić izdvojiti 10 miliona dinara.  Ukupno do kraja godine u objekte na Paliću biće uloženo 130 miliona dinara.

  Skladan život u višenacionalnoj sredini postao je naš značajan „brend“ prepoznatljiv i u svetu. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, odnosi sa našim prvim susedom najbolji su u zadnjih sto godina. Ta međunacionalna stabilnost je preduslov da Subotica brže krene u razvoj.

  - U Vojvodini više nikada nećemo imati politiku sukoba, koja je od nje stvorila izolovano ostrvo, već ćemo voditi politiku okupljanja, zajedništva, novih fabrika, industrijskih zona i škola, politiku Aleksandra Vučića.  U Srbiji živi veliki broj Mađara.  Ovo je njihova domovina, jednako kao naša i tu nema nikakve razlike. Vučić je nekoliko puta naglasio da je Ištvan Pastor bio taj koji je pravio most prema Mađarskoj i doprineo tome da Mađarska podrži Srbiju i da je, primera radi, mađarski ministar spoljnih poslova uvek dolazio na međuvladine konferencije sa EU kada se otvaraju poglavlja.  Mađari žele da sa Srbima i svim ostalim nacijama u Vojvodini grade zajedničku budućnost, jer smo svi kod „svoje kuće“. Ovo je sada velika prilika Subotičanima da glasaju za mir i zajedništvo, ekonomsku i svaku drugu stabilnost.  Posle niza godina i decenija Srbija konačno ima za koga da glasa na osnovu vidljivih rezulata a ne „bajki“ i „šarenih laža“. Od svega čega se dohvatio, Vučić je napravio rezultat.

  Kroz naš grad prošli su skoro svi predsednički kandidati i napravili pravu zbrku u glavama njihovih simpatizera. Po onome što su prikazali, moglo bi se reći da Aleksandar Vučić ima slabu konkurenciju?

  - Razlika nas u odnosu na naše političke protivnike je u tome, što mi poštujemo drugačije mišljenje i spremni smo da ga čujemo, dok se za naše konkurente to ne bi moglo reći. U tome je razlika između pristojne i normalne Srbije, za koju se borimo mi i one Srbije takozvane „elite“ koju oni hoće da nam nametnu. Vuk Jeremić je praktično na proputovanju kroz Srbiju a naš drugi oponent Saša Janković, načinom na koji je obavljao funkciju zaštitnika građana, gde je svakodnevno politizovao i zloupotrebljavao funkciju, pokazao je pravo lice. Dobro je što narod, na osnovu njegovog dosadašnjeg angažmana, može da vidi šta bi on radio sa funkcije predsednika Srbije“.

  Za Vučića glasa narod, šta mislite - zašto?

  - Glas za Vučića znači glas za Srbiju, jedinstvo, stabilnost, mir i svaki napredak. Ono što je Vučić uradio za Srbiju, garant su izborne pobede na predsedničkim izborima. Treba da izađemo na izbore, da ih pošteno pobedimo i pokažemo da Srbiju ne mogu da vrate nazad. Ovo nam je prilika da pokažemo opoziciji da narod nisu mogli prevariti.  Bivši ljudi i bivša politika u „novom pakovanju“ neće proći.  I ono što je najbitnije, pobeda u prvom krugu nam treba zato što hoćemo da nastavimo još brže, jače i bolje“.

  U subotičkim kladionicama Aleksandar Vučić ubedljivo pobeđuje u prvom krugu.  To govore i istraživanja agencija. Mogu li ove činjenice da „uljuljkaju“ glasače, da ne izađu na izbore i pomisle da je sve gotovo?

  - Ne mogu! Istina, gotovo je tek onda kada poslednji glasački listić padne u kutiju. Za Aleksandra Vučića glasa narod bez kalkulacija. Oni veruju u njegov marljiv rad i energiju. Vide i rezultate a ne „bajke“. Narod želi mir i bolji život. I veruju da im to u odnosu na sve ostale kandidate za predsednika Srbije, jedino može obezbediti Aleksandar Vučić. I zato će izaći masovno na izbore da glasaju „za sebe“.

  Ekipa
  Subotičkih novina

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja