Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Porodica Vitez u očaju, ne veruje da su zauvek izgubili svoju jedinicu Barbaru (15)
  Ronioci policije tragaju za nestalom devojčicom
  04.04.2017.

  • Tačka nije stavljena na slučaj nestale devojčice iz Sente (15) Barbare Vitez, pomaka u istrazi još nema, ali ronioci MUP-a uključili su se uz Spasilački tim u patrolnom čamcu, u dalju potragu za devojčicom, kod bečejske brane, saznajemo iz izvora bliskih tužilaštvu u Subotici.

  5182_1.jpg

  Endre i Melinda Vitez, roditelji devojčice koja je nestala 25. novembra, prošle godine, su očajni. Kako se sumnja, Melinda je pala sa neobezbeđenog dela mosta, a roditlji apeluju na nadležne da nastave da traže njihovu jedinicu.

  —Slučaj ne može biti zaključen, sve dok se ne dođe do konkretnih dokaza. Do sada je spasilački tim patrolnim čamcem pretraživao reku, a sada su uključeni i ronioci policije, kaže naš izvor.

  5182_2.jpg

  Četiri meseca pretraživanja Tise nije dalo rezultata, zastalo se dok se led lomio i topio, ali ni proleće nije donelo olakšanje porodici, niti dokaz da je devojčica nestala u dubinama Tise. Roditelji i dalje imaju sumnje oko Barbarinog nestanka.

  Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić”, kaže da su završili pregovore sa jednom agencijom iz Mađarske, koja ima profesionalne ronioce i savremenu opremu.

  —Mi smo dogovore sa tom agencijom praktično završili, nakon što smo se upoznali sa roditeljima. U međuvremenu, direktor policije nam je rekao, da će pre toga sprovesti potpuno pretraživanje. Spremni smo da obezbedimo boravak i sve uslove agenciji sa kojom smo dogovarali, čekamo na sva odobrenja, policije, lokalnih nadležnih organa Sente i potvrdu te strane agencije, kaže za Subotičke novine Igor Jurić.

  Prema rečima našeg izvora bliskog tužilaštvu, „nema smetnji da se pokrene i individualna istraga, ukoliko ne ometa istragu nadležnih službi i organa”.

  Barbara je kobne večeri otišla iz roditeljske kuće, navodno na proslavu rođendana, sa kojeg se nije vratila, a prema rečima njenih roditelja, viđena je sa dva druga u šetnji, što je snimljeno nadzornom kamerom. Dva dečaka prošla su na poligrafu, na kojem su bila uz odobrenje roditelja, a kako je ranije potvrđeno, njihovu priču je potvrdilo poligrafsko testiranje.

  Roditelji u svom bolu imaju osećaj da je vreme stalo, da su napušteni, a kako su nedavno rekli za naš list, posle dolaska u subotičko tužilaštvo, obećano im je da će prvi saznati kada bude pomaka u istrazi, što nam je i potvrđeno u tužilaštvu. Endre i Melinda se hvataju za slamku spasa, verujući da im kćer nije nestala u Tisi, ali kako saznajemo, na žalost, na osnovu činjenica „nemoguće je predtpostaviti ni tragičan, niti ohrabrujući ishod, u okolnostima nestanka maloletne Barbare”.

  —Prema dokazima izvedenim do ovog momenta, činjenice ukazuju na mogući ishod, da je devojčica pala sa mosta u Tisu, saznajemo iz izvora bliskih tužilaštvu.

  Agonija porodice Vitez i dalje traje, a posle četiri meseca ronioci MUP-a pretražuju deo Tise kod bečejske brane, što roditeljima još uliva tračak nade, da će bar saznati šta se desilo njihovom detetu.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja