Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  U atrijumu hotela „Galleria“
  Danas Sajam zapošljavanja!
  07.04.2017.

  Danas 7. aprila, nezaposleni Subotičani imaju šansu da dođu do posla, ukoliko posete 22. Sajam zapošljavanja, koji se održava u atrijumu hotela „Galleria“.

  U ulici Matije Korvina 17, u atrijumu hotela „Galleria“, danas se od 10 do 14 sati održava Sajam zapošljavanja, koji je organizovala subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

  5192_1.jpg

  Učešće na sajmu prijavilo je preko 40 poslodavaca iz različitih delatnosti, koji imaju potrebu da angažuju preko 600 novih radnika, različitih obrazovnih profila i kvalifikacija.

  Šansu da dođu do posla imaće gradjani profila: prodavac- trgovac, ofset mašinista, knjigovezac, radnici tj. operateri u proizvodnji, elektro i mašinski inženjeri, namotavači, bravari, metalostrugari, metaloglodači, zavarivači, operateri na CNC mašini, šivači tekstila, krojači, mehaničari za šivaće mašine, magacioneri, moleri, gipsarski radnici-knauf sistema, mesari, komercijalisti, poslovođe, tehničari održavanja mašina, administratori, dispečeri, vozači autobusa, mašinovođe, vozači C kategorije, blagajnici, šefovi salona nameštaja, farbari, diplomirani ekonomisti, automehaničari, serviseri aparata za vodu, operateri u kontroli kvaliteta, stolari i pomoćni stolari, poslovođe u prodavnici mešovite robe, akviziteri prodaje na terenu, viljuškaristi, radnici obezbeđenja.

  —Sajam zapošljavanja organizujemo u nameri da pomognemo nezaposlenima da dođu do radnog mesta, poslodavcima da dođu do adekvatne radne snage i time započete i nove poslove uspešno realizuju kao i da planiraju nove, lokalnoj zajednici, da se utiče na smanjenje nezaposlenosti, kao jednog od izvora lošeg socijalnog i ekonomskog položaja sugrađana, kaže Seči Erdmann Elvira, savetnik za odnose sa javnošću.

  Ona ističe da je, pripremajući nezaposlene sugrađane za učešće na predstojećem sajmu, subotička filijala NSZ organizovala obuke za aktivno traženje posla (pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i drugi saveti), kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima.

  —Nezaposlenima preporučujemo da unapred pripreme nekoliko svojih biografija (CV), da na sajmu razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im tokom razgovora predaju svoje već spremne biografije, kaže Elvira.

  U toku prošle godine preko Sajma zapošljavanja koje je organizovala subotička Filijala NSZ posao je dobilo oko 600 nezaposlenih lica.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja