Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.07.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Konačno zasijali reflektori Gradskog stadiona u Subotici
  Priča završena za 8 meseci
  11.04.2017.

  Relfektori su konačno zasijali na Gradskom stadionu u Subotici, a svečani čin kada je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice pritiskom na dugme pustio u pogon novi deo „sportske infrastrukture” na severu Bačke, razveselio je ljubitelje fudbala u Subotici. Konačno se i u ovom gradu mogu igrati utakmice u noćnom terminu, konačno Subotica ispunjava jedan od uslova Fudbalskog saveza Srbije.

  5209_1.jpgSubotica čeka reflektore od 2009. godine, od kada su oni opredeljeni za Suboticu, a ono što je svih ovih godina kočilo jesu prethodni radovi, podizanje stubova, instalacija... Nova vlast u Subotici zatekla je započete radove, ali i muke. Analize su pokazale da valja prepraviti temelje, same stubove, kasnije u određene elemente instalacija. Samo nekoliko meseci san se pretvorio u javu.

  – Projekat koji je počeo još davne 2009. godine, uspeli smo da realizujemo u roku od osam meseci. Krenuli smo praktično sa mrtve tačke, uz investiciju koja nije bila mala, od oko 60 miliona dinara (prim. aut. Sredstva za stubove i instalacije, dok su same „lampe” stigle uz podršku Fudbalskog saveza Srbije). Danas vidimo da je Subotica grad koji može da učestvuje u svim ligama, nadamo se u i ligama Evrope. Ipak, primarno je bilo da skinemo anatemu koju smo imali, da jedno vreme nismo mogli da da organizujemo mečeve u našem gradu, nego smo to morali u Novom Sadu – istakao je gradonačelnik Laban i dodao:

  5209_2.jpg
  Bogdan Laban „pokreće“ reflektore

  – Bio je plan da završimo sve radove do Nove godine, nismo uspeli u tome, izvinjavam se zbog tog kašnjenja, ali mislim da je i osam meseci bolje nego osam godina.

  Prvi čovek Subotice najavio je da se sa ovim projektom ne završava ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu na severu Bačke.

  – Radićemo i dalje, prva je na radu atletska staza koja je trenutno u jadnom stanju. Potpisali smo ugovor sa Atletskim savezom Srbije i biće to staza na svetskom nivou. U međuvremenu smo radili i druge projekte, poput šolske sale u OŠ „Sveti Sava”, ove godine je u budžetu namenjenom za sport već više sredstava, a pomagaćemo sport koliko god budemo mogli, jer je ovo grad sa velikom sportskom tradicijom – naglasio je Laban.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja