Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom Plava srca i mafini
  Plava srca i mafini
  11.04.2017.

  U Subotici je u nedelju, 2. aprila obeležen Svetski dan osoba sa autizmom, brojnim aktivnostima koje su imale za cilj podizanje svesti o autizmu, ali i pružanja podrške osobama koje žive sa autizmom.

  Kao i svake godine, podršku u organizovanju tog značajnog datuma - 2. aprila, pružila je lokalna samourava, i time se priključila globalnoj kampanji obeležavanja Svetskog dana autizma.

  5211_1.jpg- U našoj zemlji inkluzija nije nešto o čemu se govori u negativnom kontekstu, već samo u pozitivnom - naglasio je dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dodao da resorno Ministarstvo daje podršku svim građanima kojima je ta podrška potrebna, bez izuzetka. Ivanišević je prisustvovao i predstavi „Tobi, tužni psić" u Dečijem pozorištu, koju je organizovalo Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

  Suzana Skenderović, predsednik Udruženja „Autizam Subotica" istakla je da to Udruženje nastoji da svojim korisnicima olakša svakodnevni život i da im uvek izađe u susret i ujedno pohvalila saradnju sa resornim Ministarstvom.

  U više ugostiteljskih objekata u užem i širem centru Subotice i Bačke Topole uz kafu gostima su deljeni plavi kolačići u obliku srca. Dan ranije dekorativna rasveta dela Gradske kuće koji gleda na Trg Slobode bila je simbolično u plavoj boji, u znak podrške osobama sa autizmom. Manifestaciji je prisustvovala i Nataša Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

  5211_2.jpg

  Generalna skupština UN u decembru 2007. godine usvojila je Rezoluciju kojom je 2. april proglašen za Svetski dan osoba sa autizmom. Nema preciznih podataka koliko osoba u Srbiji boluje od autizma, ali se procenjuje da ih ima preko dve hiljade.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja