Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Međunarodni susret kolekcionara u Subotici
  Antikviteti na jednom mestu
  13.04.2017.

  U organizaciji Društva kolekcionara Subotica, u subotu 8. aprila, u “Nepker” -u, održan je prolećni međunarodni susret kolekcionara. Učestvovalo je 120 izlagača iz Srbije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Rumunije i Ukrajine i bilo je oko 300 posetilaca.

  Međunarodni susret kolekcionara se ove godine, 75. put održava u Subotici.

  Ova manifestacija je prilika da se sretnu kolekcionari i ljubitelji numizmatike, filatelije, starih razglednica, knjiga, satova, značaka, odlikovanja, oružja, slika, nakita i drugih antikviteta iz čitave Evrope. Na ovom susretu, oni mogu da prodaju, kupuju i razmenjuju stare predmete.

  5216_1.jpg

  - Društvo kolekcionara Subotica je osnovano 1970. godine i svake godine organizujemo susret kolekcionara, ne samo iz Subotice i okoline već iz čitavog regiona. Kao i predhodnih godina, i sada su došli izlagači iz Zaječara, Sremske Mitrovice, Požarevca i drugih gradova iz unutrašnjosti Srbije. Sem njih, došli su izlagači iz Hrvatske, Ukrajine, Austrije, Slovačke, Mađarske. Internacionalna crta ove manifestacije je veoma naglašena i zbog toga je ovako prijatna atmosfera.- rekao je Silvester Gerlovič, predsednik Društva kolekcionara Subotica i organizator ovog susreta.

  Od predmeta koji su bili izloženi je bilo zastupljeno sve sem nameštaja. Uglavnom su to predmeti iz numizmatike, filaterije, značke, razglednice, razni antikviteti i umetničke slike.

  Među mnogobrojnim izlagačima, bio je i Miodrag Vučković, dugogodišnji kolekcionar iz Zaječara: Kolekcionarstvom se bavim već 30 godina. Do predmeta dolazim u razmeni sa drugim kolekcionarima. Ova vrsta manifestacije je dobra prilika da se vidi i kupi neki predmet koji još nemam u svojoj kolekciji. Redovno dolazim na Sajmove, najčešće sa mojim prijateljima koji se takođe bave antikvitetima. -rekao je Miodrag.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja