Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Протонамесник Драган Стокин, Старешина храма Светог Вазнесења Господњег у Суботици
  Благовест Васкрсења доноси радост читавом космичком бићу
  14.04.2017.

  Христос Васкрсе из мртвих смрћу смрт уништи и свима онима који пребивају у гробо- вима Живот дарова!

  Ова Благо-вест је драга браћо и сестре једина у правом смислу речи Нова Вест. Све остале вести: О ра- товима, непогодама, несрећама, о глади која мори свет, о људским изопакама и гадости- ма које из њих про- изилазе ... све вести којима смо свакоднев- но затрпани су вести старе, вести које сведо- че да свет без Бога чи- тавом историјом сво- га постојања, у злу, у пропасти лежи.

  5221_1.jpgДа свет без Бога нити уме, нити може. Благовест Јеванђељска је отуда и једина вест која је вредна пажње; свеукупне пажње читавог људског бића, и у индивидуалном, и на колек- тивном плану. Вест да нам је даровано Васкрсење из смрти је вест без компарације, не може се поредити са било којом другом вешћу од овога света. Она не само да истински радује људско срце; Она устројава - из бесмисла васкрсава. Зато драга браћо и сестре да се одвратимо од вести које помрачују, које у безнађе бацају, да се свим бићем усредсредимо на Благо- вест Васкрсења.

  Да обрадовани и устројени Њоме ширимо и сведочимо Силу Крстовас- крсну, да будемо истински Сатрудни- ци Христови, Апостоли Благовести која побеђује и потискује из света све оно што га квари, помрачује, што га чини да буде долина плача.

  Христос је Васкрсао и радост донео читавом космичком бићу, сваком ство- ру, а најпре човеку као словесном бићу, које може да појми значај Вскрсења.

  Зато још једном, Христос Васкрсе, Уистину Васкрсе!

  Протонамесник Драган Стокин Старешина храма Светог Вазнесења Господњег у Суботици

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja