Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Uskrsna poruka dr Ivana Penzeša, subotičkog biskupa
  Milosrđe je jače od bezakonja, milost od grijeha i život od smrti!
  14.04.2017.

  Kršćanska braćo i sestre!

  Liturgija vazmenog bdijenja je najbogatija. U vazmenoj noći slavimo pobjedu nad smrću, najvećom čovjekovom neprijateljicom. Smrt je normalna stvarnost u našem životu, vrata koja nas uvode u vječni život. Po sakramentu krštenja naš kršćanski život utkan je u Kristov život, opečaćen njegovim božanskim životom. Kristov životni put i naš je životni put. Njegov je put išao preko križa i žrtve, a ni mi tu životnu stvarnost ne možemo izbjeći ako zaista želimo s njime uskrsnuti.

  5222_1.jpgUskrsna svijeća, simbol Krista, donijela je plamen svjetla u tamu liturgijskog prostora, a na njoj zapaljene naše svijeće u potpunosti su osvijetlile tamu prostora. Uskrsli Isus donio je svjetlo u tamu svijeta, a mi tek zajedno možemo učiniti da ovaj svijet bude mjestom svijetla. Krist je umro, ali i uskrsnuo te pokazao svima da je milosrđe jače od bezakonja, milost od grijeha i život od smrti. On i nama sada govori: „Ne bojte se!“ Idite i svjedočite radost uskrsne noći, snagu uskrsnuća.

  Petar svjedoči da je Bog Isusa uskrisio nakon što je „prošao zemljom čineći dobro i ozdravljajući sve kojima bijaše ovladao đavao“ (Dj 10,38) i dao mu da se očituje „nama koji smo s njime zajedno jeli i pili“ (Dj 10,41). Blagovanje s Isusom i svjedočanstvo njegova uskrsnuća usko su povezani. U blagovanju i druženju oko stola Isus je svojim učenicima malo po malo otkrivao otajstvo svoje osobe, te su u njemu mogli prepoznavati da je Bog s njime i da se u njemu Bog očituje svom puninom svoje prisutnosti među ljudima.

  Euharistijsko slavlje što ga danas slavimo, na dan uskrsnuća Gospodnjega, događa se svake nedjelje i obnavlja našu vjeru u Kristovo uskrsnuće. Svaka je nedjelja prilika za susret s Isusom i za blagovanje s njime. Svake nedjelje slušamo određeni dio izvještaja iz Svetog pisma i dijelove svjedočanstva prvih svjedoka. Svake se nedjelje pred nas stavlja pojedini događaj iz Isusova života, tumače nam se njegove riječi i djela. Svake nedjelje imamo prilike ponovo se uvjeriti i povjerovati da Isus nije mrtav nego živ, da je prisutan među nama u svojoj riječi i u blagovanju što ga slavimo.

  Svjedoci, najprije Petar, a zatim i onaj drugi učenik, koji su ušli u grob i povjerovali, pozivaju i nas ući u grob i povjerovati. Vjerujući Kristu Gospodinu, uronjeni i kršteni u njegov život, moći ćemo ući u grob naše smrti i uskrsnuti s njime u vječnost.

  Ovim mislima želim svima sretan Uskrs i obilje blagoslova od uskrslog Spasitelja!

  + Ivan biskup

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja