Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Odbojkaši Spartaka imaju šansu da se vrate u Super ligu
  Savladali prvu prepreku
  15.04.2017.

  Odbojkaši Spartaka su prošle sezone pomalo nesrećno ispustili priliku da se vrate u Super ligu. Ovoga puta žele da taj propust nadoknade, a priliku da ponovo postanu deo srpske odbojkaške elite imaju kroz baraž duele. Protivnik je poznato ime muške odbojke u Srbiji – beogradski Partizan, ali bez obzira na to, Golubovi veruju u promociju u viši rang.

  5227_1.jpg
   Dobra saradnja u napadu
  Medana i Pavlovića

  Da je vera bila opravdano jaka pokazala je već prva utakmica baraža u kojoj je Spartak u Beogradu sa 3:0 (25:15, 25:18, 25:18) savladao crno- bele. Golubovi su bili bolji rival tokom cele utakmice, mnogo su manje grešili u odnosu na rivala, a jedan od ključnih elemenata bio je blok. Statistika otkriva da su Golubovi imali čak 15 direktnih blok poena, a crno-beli tek 3.

  Partizan je na startu seta poveo sa 3:0, te se u tom momentu činilo da će se odbojkaši iz Subotice više mučiti. Proradio je, srećom, blok u pravo vreme, tri bloka su vezali Tumbas, Eremić i Pavlović, a uz tri vezane greške rivala, Spartak okreće na 8:5. Nova tri vezana bloka, ovoga puta sva tri Pavlovića donose Spartaku prednost od 14:6. Ubrzo je u napadu prošao Kecman, usledio je as Medana, novi blok Jungića, a kada je semofor pokazao 18:8 bilo je itekako jasno ko će steći početnu prednost.

  Dva dobra napada srednjaka Spartaka, Tumbasa i Pavlovića, te po blok i as Eremića donose Spartaku vođstvo od 6:3 u uvodnom delu drugog perioda. Kecman i Jungić su bili dobri u napadu, na drugoj strani su im odgovorili Buša i Ristić, te je rezultat bio 9:10. Domaći su vezali potom dve greške, Jungić dva napada, pa je, kako se set bližio kraju, ekipa iz Subotice sticala prednost. Kecman je preuzeo odgovornost u napadu, za 18:13, a njegova nova dva poena dovode Golubove do prednosti od 22:15 i velike šanse za drugi set. Domaći su pokušali da urade nešto više, ali ih je Jungić sprečio u toj nameri.

  Treći set je bio izjednačen do rezultata 14:14. Tada su domaći vezali tri greške, a potom dva nova bloka Pavlovića za čas dovode Spartak do prednosti od 20:15. Kecman dovodi Spartak na korak do brejka u Beogradu, bilo je 24:16, a isti igrač ubrzo stavlja napadom tačku na meč.

  Partizan: Buša 7, Sretenović, Nedeljković (libero), Skakić, Batak, Tasić, Ristić 13 (3 as), Kovač 2 (1 bl), Negić (libero), Veličković 3, Polomac 4 (2 bl, 1 as), Perišić 2.

  Spartak: Milović (libero), Jungić 11 (3 bl, 1 as), Peić (libero), Medan 3 (1 bl, 1 as), Eremić 8 (2 bl, 2 as), Đurđević, Konkolj, Kecman 12 (1 bl), Pualić, Pavlović 8 (5 bl), Tumbas 4 (3 bl), Lozić.

  Naredni baraž meč igra se u petak, 14. aprila, u Hali sportova, u 19 sati. Baraž serija se igra na tri dobijena meča.

  Pripreme duže trajale

  – Za baraž seriju se pripremamo praktično već poslednje dve nedelje, odnosno od momenta kada smo osigurali drugo mesto na tabeli Prve lige. Iako najviše obraćamo pažnju na našu igru i trudimo se da popravimo sve ono što nam nije išlo u Prvoj ligi, pogledali smo, naravno i rivala. Partizan je mlada i perspektivna ekipa, sa kvalitetnim pojedincima i vrhunskim trenerom i sigurno ekipa koja se ne odriče unapred mesta u Super ligi. Jasno je da nam sledi jedna kvalitetna i fizički izuzetno naporna baraž serija – otkriva Uroš Kecman, prvotimac Subotičana, kako su se Golubovi spremali za baraž seriju.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja