Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Koalicija SPS,PUPS,JS,SBB nikad stabilnija
  24.01.2014.

  Špekulacije oko potpisivanja inicijative dela odbornika za menjanje sadašnje gradske većine su neistinite

  Koalicija SPS, PUPS, JS i Savez Bačkih Bunjevaca održala je u četvrtak  prvu  konferenciju za medije sa ciljem da se pokaže buduće delovanje koalicije unutar Skupštine grada, skupštinske većine, i predstave budući planovi i ciljevi.

  523_1.jpg

  Predsednik Gradskog odbora SPS-a dr Rodoljub Đurić, rekao je tom prilikom da u poslednje vreme prisustvujemo akciji opozicinih stranaka u prikupljanju potpisa od najmanje 34 odbornika u Skupštini, kako bi se pokrenula inicijativa za smenu sadašnje većine u Skupštini Grada.

  — Ujedno se manipuliše i činjenicom da je naša odbornička grupa nejedinstvena i da je nekoliko naših odbornika spremno da svoje potpise daju takvoj inicijativi. Zato želimo javno da kažemo da je naša odbornička grupa jedna od najkompaktnijih u Skupštini  i da smo i da i dalje dajemo veoma ozbiljan doprinos u funkcionisanju gradske Skupštine, kako u ranijoj koaliciji, tako i u sadašnjoj, kada smo članice vladajuće većine. Svih naših šest odbornika u Skupštini će delovati složno i jedinstveno, uz podršku svojih političkih partija — rekao je dr Đurić.

  Marko Marić, predsednik Gradskog odbora PUPS-a, istakao je da je koalicija SPS-PUPS-JS-SBB, najstabilnija koalicija i u Pokrajini i Republici, i da nije „devojka za sve”. Marić je ponovio da će ta partija, a u okviru koalicije u kojoj je, biti u svakoj vlasti koja prepoznaje njen program, a u njemu jasno stoji briga o najstarijim sugrađanima, penzionerima i socijalno ugroženim osobama.

  Na konferenciji za novinare govorio je i Mirko Bajić, predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca. Bajić je ponovio da SBB zastupa interes Bunjevačke nacionalne zajednice i da je osnovni princip delovanja da Bunjevci kao nacionalna zajednica moraju sami definisati šta je njihov nacionalni interes, politički ciljevi i načini rešavanja istih.

  —  A interes nam je da sarađujemo sa pre svega državotvornim strankama u Srbiji koje su prepoznale naš program. SPS to svakako jeste i zato i jesmo deo ove koalicije. Postulat SBB je da u današnjoj gradskoj vlasti moraju biti politički predstavnici svih nacionalnih zajednica, naravno tako organizovani da to bude  opšti interes Grada. SBB je spreman da takvom interesu doprinese — rekao je Bajić.

  Ljiljana Stojnić, predsednik Opštinskog odbora JS rekla je da iako ta partija nema svog odbornika u Gradu, ipak ima svoje predstavnike kroz koalicionu odborničku grupu, a saradnju JS sa njom ocenila je kao veoma kvalitetnu.

  Duško Stipanović, šef odborničke  grupe koalicije istakao je da unutar SPS-a nema trgovaca na šta je kako je rekao, i lično ponosan. On je naveo da je trgovac časno zanimanje, ali da je u politici nažalost dobilo konotaciju pojma ljudi koji prodaju ideologiju za novac. U odborničkoj grupi SPS-a takvih nema, nismo toliko uključeni u borbu na „život i smrt” ali ćemo zato nakon isplivavanja određenih dokumenata koji pokazuju da je u gradskoj vlasti bilo i korupcije i kriminalnih radnji a zbog očuvanja moralnog integriteta odbornika, zahtevati da se sve radnje i afere do kraja ispitaju, istakao je Stipanović.

  Na pitanje da li će eventualni raskol u SNS-u uticati na formiranje neke nove lokalne skupštinske većine, dr Đurić je rekao da je sigurno da je definisanje odnosa unutar SNS  značajno političko pitanje i u Gradu i na višim nivoima. Dodao je da je SNS i  sada članica većinske koalicije u kojoj je i koalicija SPS-PUPS-JS-SBB i da je njihova saradnja dobra, izuzev što učešće SNS nije u punom kapacitetu odbornika.

  — SNS će sama unutar svoje stranke odlučiti ko će biti njihov legitimni prestavnik u Subotici i sa koliko će odbornika ta odbornička grupa učestvovati u radu skupštinske većine. Očekujemo da će se SNS i dalje nalaziti u sastavu ove koalicione većine u Skupštini Grada i to po meni u nešto širem kapacitetu što se tiče broja odbornika nego trenutno. Ne verujem lično u mogućnost stvaranja neke nove koalicije u kojoj bi svi odbornici SNS napustili sadašnju koaliciju i formirali neku novu većinu. To ni matematika, a naročito logika ne preporučuje — dodao je dr Đurić.

  Na konferenciji za novinare rečeno je i da je na sednici Gradskog odbora SPS-a, prihvaćena ostavka Novice Davidovića, potpredsednika stranke, zbog štetnog delovanja mimo politike stranke, koji je kako je rečeno, pregovarao sa drugim političkim partijama oko promene vlasti u gradu, iako za to nije imao ovlašćenje iz SPS-a, a samim tim je povredio statut stranke.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja