Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Odbojkašice Spartaka u pogonu od 3. aprila
  Nova sezona je već počela
  16.04.2017.

  Nakon kraće pauze posle završetka nastupa u Super ligi i plej-ofu, odbojkašice Spartaka počele su 3. aprila sa pripremama za novi ciklus takmičenja u ženskoj srpskoj odbojkaškoj eliti. Nakon sezone u kojoj je bilo dosta turbulencija, od promena na čelu stručnog štaba, preko povreda, odlazaka, a u jednom momentu i bojazni za superligaški status, Vladimir Kapriš, trener Spartaka, okupio je devojke i počeo sa radom.

  5231_1.jpg
   Vladimir Kapriš

  – S obzirom na to šta se dešavalo prošle sezone, uspešno je što smo zadržali superligaški status, iako je Spartak godinama pre toga bio u vrhu srpske odbojke. Idemo dalje, krenuli smo prošlog ponedeljka sa trenizima, plan je da uradimo 12 radnih nedelja, odnosno oko 120 treninga. Dobro je što su devojke sve ostale na okupu, sve su pod ugovorima, pa će i okosnica ekipe ostati isti. Probaćemo da nešto dovedemo ako bude trebalo. Dobar deo sezone propustila je Ana Bogdanović, sada se oporavlja, izvršena je operacija meniskusa, sve je bilo dobro, i očekujemo da nam se priključi krajem aprila – govori Kapriš pa nastavlja da bi bilo dobro da se na pojedinim mestima pojača konkurencija, kao i da se pojača stručni štab sa pomoćnim i kondicionim trenerom.

  Treninge nakon sezone verovatno niko ne obožava, ali su oni možda i ključni za mlade igračice u Spartaku.

  – Rekao sam devojkama da je ovo najlepši period za njih. Nema stresa, nema pritiska, a radi se na tehničkom planu, da se isprave neki nedostatci, normalno je to za mlade devojke. Dosta će se raditi u teretani, na sili i snazi. Imamo tri meseca sada, potom još tri pred sezonu, dakle skoro šest meseci. Krenuli smo 3. aprila, i rekao sam da je tada krenula naša nova sezona.

  U Spartaku se diče većim brojem mladih igračica koje su aktivne u akcijama reprezentacija. Barbara Batinić je bila sa kadetskom reprezentacijom na Prvenstvu Evrope, u istoj selekciji je na pripremama bila i Tamara Ilić. Katarina Jović je sigurno materijal za juniorsku reprezentaciju, a na širem spisku pionirskog tima su Nevena Škorić, Marija Stanimirović i Teodora Spasojević. Potvrda je to dobrog rada sa mlađim kategorijama.

  – U Spartaku se uvek posvećuje pažnja podmlatku, koordinator rada je Damir Petković, tu su još Janko Adžić, Igor Zeković, Lazar Tabaković, a i ja rado odradim treninge sa njima, kada god imam vremena.

  Kraj aprila i početak maja doneće i kontrolne utakmice, a kako ističe Kapriš ideja je da se odigra do 10 prijateljskih utakmica, možda i neki turnir u inostranstvu. Sve u cilju da se naredna sezona što spremnije sačeka.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja