Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Subotička odbojkašica u sastavu reprezentacije Srbije
  Četvrte na Prvenstvu Evrope
  18.04.2017.

  Odbojkašica iz Subotice Barbara Batinić, inače i prvotimka Spartaka, bila je članica kadetske reprezentacije Srbije koja je na Prvenstvu Evrope koje je upravo završeno u Holandiji osvojila četvrto mesto. Odbojkašice Srbije dobro su igrale, bile su nadomak medalje, a četvrto mesto im je obezbedilo plasman na Svetsko prvenstvo, ali i Evropski olimpijskih festival mladih (EYOF).

  5237_1.jpg
   Barbara Batinić (gornji red, treća zdesna)

  Odbojkaški savez Srbije priredio je kadetkinjama svečani doček u beogradskom hotelu „M”. Kadetkinje su pozdravili Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

  – Čestitam vam na postignutom rezultatom. Pratili smo vas i bili uz vas i slali poruke. Nadam se da je to stizalo do vas. Ponosni smo na celu ekipu, jer ste dostojno reprezentovali nešto što je već brend, a to je srpska odbojka. Upeli ste da reprezentujete brend srpske odbojke koji je prepoznatljiv u jednoj rečenici: svako je dužan da da svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici, da nam posle ne bilo žao. Vi nemate za čim da žalite, jer smo svi videli da ste dali 100 odsto svojih mogućnosti. To što je neko juče bio bolji od vas ne znači da vi sutra nećete biti bolji. Vi ste za nas šampioni i mi se ponosimo vama. Hvala vam – istakao je Zoran Gajić, predsednik OSS.

  – Posle prespavane noći i izgubljene bronze, jer svi smo je već videli oko vrata, treba dea budemo prezadovoljni i da se vratimo na naše mesto na narednim takmičenjima. Kada sve saberemo i oduzmemo, naš primarni cilj smo ispunili, a to je plasman na Svetsko prvenstvo i EYOF. Nadam se da ćemo ustati što pre, jer smo sebi ostali dužni i da ćemo to nadoknaditi na sledećim takmičenjima i doneti medalje i tako nastaviti kontinuitet uspeha naših mlađih selekcija – naglasio je Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije.

  Nakon dva startna poraza na Prvenstvu Evrope, reprezentacija Srbije je zaigrala bolje, te je obezbedila plasman u završnicu takmičenja, a medalju su odnela dva nesrećna poraza. Srbija je u polufinalu sa 2:3 poražena od Italije, a potom istim rezultatom u borbi za treće mesto od Belorusije.

  Kadetkinje Srbije igraće na XIV EYOF (Evropski olimpijski festival mladih) 2017, koji će se održati od 23. do 29. jula u Đeru, u Mađarskoj. Pored domaćina Mađarske, u Đeru će igrati i Srbija, Belorusija, Italija, Rusija, Nemačka, Slovenija i Holandija.

  Potom sledi nastup na jubilarnom, XV SP 2017, koje će se odigrati od 18. do 27. avgusta u Rosariju i Santa Feu, u Argentini. Na SP će igrati 20 reprezentacija, a plasman su do sada izborili Argentina, Srbija, Belorusija, Italija, Rusija, Nemačka, Slovenija, Brazil, Peru, Kolumbija, Dominikanska Republika, SAD, Kuba, Meksiko, Japan, Kina, Koreja i Tajland.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja