Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Predavanje za maturante Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“
  NBS - Priprema za buduće zanimanje
  20.04.2017.

  U organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotica, Narodna banka Srbije - odeljenje Novi Sad je 6. aprila, u prostorijama Otvorenog univerziteta, održala jednočasovno predavanje za maturante Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“ i Privatne ekonomske škole „Global“. Predavanju je prisustvovalo oko 200 maturanata iz ovih škola.

  5244_1.jpg

  Gospođa Valerija Sanader, predstavnik NBS, je edukovala maturante o temi Bankaske usluge za mlade gde im je istakla značaj finansijske edukacije koja uključuje poznavanje termina kamatna stopa, razlika između nominalne i efektivne kamatne stope, vrste kredita, značaj iščitavanja i razumevanja ugovora o kreditu i slično.

  Druga tema koja se obrađivala je štednja, a prezentaciju ove teme realizovala je g-đa Nadežda Tot iz NBS, koja je maturantima ukazala na značaj štednje, vidove štednje, moguće rizike štednje u „slamarici“ i odnos rizika i dobiti.

  - Ovo je već četvrta godina da organizujemo ovakvo predavanje. Iz NBS su izrazili želju da održe jedno ovakvo predavanje koje se tiče bankarskih usluga za mlade, tako da smo mi organizovali, ciljno i tematski za buduće ekonomiste u saradnji sa Ekonomskom srednjom školom “Bosa Miličević” i sa privatnom Ekonomskom školom “Global”. Na ovom predavanju su prisustvovali maturanti ovih škola. Ovo bi trebalo da dopuni znanje koje su stekli u školi ali i da im pruži praktičnu svrhu. Zahvalila bih se Otvorenom univerzitetu što su nam ustupili ove prostorije i na divnoj saradnji.- istakla je Dejana Baltez, koordinator kancelarije za mlade,

  Na kraju predavanja, učenici su se upoznali sa karakteristikama novčanica Republike Srbije i tehnikom „Opipaj, okreni, nagni“ koja omogućuje lako uočavanje ispravnosti novčanica. Na ovaj način maturanti se pripremaju za uključivanje u finansijsku oblast društva što ih sigurno čeka već nakon završetka srednje škole.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja