Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Reflektori završeni, slede novi radovi
  20.04.2017.

  Iako je postojala opcija da loši vremenski uslovi iziskuju paljenje reflektora u finišu meča između Spartak i Metalca, predpremijera se, ipak, nije desila, a svi se nadaju da će već u plej-ofu Golubovi moći da odigraju meč protiv najboljih ekipa Srbije u večernjem terminu.

  Menjale su se strukture vlasti u Subotici, a tek je aktuelna uspela da davno započet projekat privede kraju, uz laganje 57 miliona dinara, koliko iznosi vrednost radova.

  5245_1.jpg
  Nemanja Simović 

  – U toj finansijskoj strukturi se podrazumeva izgradnja četiri temeljne stope, četiri stuba, povezivanje na elektro-mrežu, uz sve neophodne elektro-instalacije. Kompletne radove finansirala je lokalna samouprava, a Fudbalski savez Srbije je donirao same sijalice – objašnjava Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu, te se vraća na dug proces koji je protekao dok reflektori konačno nisu zasijali.

  – Ceo proces počeo je još 2009. godine, dakle, pre tačno osam godina, a u aktuelnom sazivu lokalne samouprave uspeli smo da sav posao završimo za osam meseci. Ne treba zaboraviti ni da smo imali otežavajuću okolnost, zakteli su nas projekti, pa i radovi, koji su bili započeti, a nisu valjali. Potrebno je bilo napraviti nove projekte, radove ponovo izvesti, ali je sada sve gotovo.

  Termin svečane premijere još nije zakazan. Voleli bi svi, naravno, da to bude u nekom od susreta plej-ofa Super lige Srbije za fudbalere.

  – Gradska uprava je svoj deo posla završila, a sada Golubovi imaju zadatak da se izbore za plej-of, pa da imamo priliku da u noćnim terminima igramo protiv najboljih ekipa domaćeg takmičenja.

  Činom završetka projekta oko reflektora uslovi za Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv, Ženski fudbalski klub Spartak, pa i Atletski klub Spartak, podignuti su na novi nivo.

  – Pored toga zadovljstvo je što se Subotica više ne nalazi na spisku gradova koji nisu sposobni da iznesu ovako veliki projekat, a pravi efekat očekujemo tek tokom leta, kada bude prilika da se utakmice igraju u prijatnijim večernim terminima. Nadamo se i povećanju broja gledalaca. Na osnovu iskustava drugih gradova, sa čijim smo rukovodstvima razgovarali, gde god su reflektori postavljeni, broj gledalaca bi se značajno povećao. Nema razloga da tako ne bude i u Subotici. Ambijent je sada odličan, doživljaj je lep, pa pozivam i Subotičane da iskoriste priliku da posmatraju utakmice u takvom ambijentu.

  Radovima na postavljanju reflektora ne završavaju se obaveze na Gradskom stadionu u Subotici.

  – Prvi naredni projekat tiče se zamene atletske staze. Naša je oaveza da skinemo staru, i izvršimo nivelaciju i pripremu terena, a posle, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu ulazimo u projekat nove staze. Postoji još jedan segment na Gradskom stadionu kojim moramo da se pozabavimo – kvalitet samog terena je izuzetno loš. Iskoristićemo priliku i momenat zamene staze da pročistimo odvodne kanale, popravimo drenažu i vratimo sistem održavanja na nekadašnji nivo. Pamtimo još dobro vreme kada je Subotica imala jedan od najboljih terena. U međuvremenu smo izvršili i „servis” travnate podloge, tereni su pođubreni, zasejana je nova trava, čekamo sada bolju vegetaciju – dodaje Simović.

  Laknulo svima u Spartaku

  Ako je nekome posebno laknulo zbog postavljanja reflektora na Gradskom stadionu u Subotici, onda su tu predstavnici FK Spartak Ždrepčeva krv. Novu sezonu konačno čekaju kako to propisi i nalažu, bez bojazni da će im biti zabranjeno da domaće utakmice igraju u Subotici.

  – Kako bi dolazila koja sezona, mi smo se uvek nalazili u nezgodnoj situaciji, jer nismo ispunjavali sve uslove koje je FSS propisao. Uspevali smo nekako da se „provučemo”, nadajući se da će biti razumevanja od gradske uprave, ali se to godinama nije dešavalo. Imali smo niz razgovora, uvek smo se nadali da će sledeće sezone biti bolje, ali nije. Konačno, prošle sezone smo dobili pravi „šamar”, ono što se najavljivalo od ranije je bilo i sprovedeno – Spartak je sezonu počeo kao domaćin u Novom Sadu. Osećali smo se da smo prevarili naše navijače, naše igrače, jer svi u fudbalu vrlo dobro znamo šta može da donese domaći teren. Da ne govorimo o tome koliko j to učinilo komplikovanijim organizovanje utakmica i celog rada prve ekipe, a naravno i povećalo troškove. Sada, kada reflektori zaista sijaju, mogu samo da čestitam aktuelnoj garnituri koja vodi Suboticu. Pokazali su da reflektori nisu „Skadar na Bojani”, te da uz dobru volju i ovako veliki projekat može da se reši u kratkom roku – ističe Dragan Đorđević, direktor FK Spartak Ždrepčeva krv i posebno naglasio:

  – Želim najviše da se zahvalim Bogdanu Labanu, gradonačelniku Subotice, koji je uz izuzetno zalaganje pokazao da se ovako ozibiljan projekat može zavrđiti u rekordno kratkom roku.

  U taboru Golubova se nadaju da bi bolji uslovi, ali i dobar plasman, mogli i da povećaju broj gledalaca.

  – Znamo i mi vrlo dobro da je poseta na utakmicama u Srbiji jedan od problema kojeg dele svi klubovi. Nije naš fudbal sigurno na nivou Lige šampiona, niti Premijer lige, ali nije ni toliko loš. Bude tu zaista zanimljivih i neizvesnih utakmica, dobrih poteza, uostalom, da nije tako, ne bi veliki broj napih igrača bio zanimljiv za druge klubove. Što se nas u Subotici tiče, trudimo se da u igri bude što više mladih igrača, koji prolaze kroz školu fudbala... Evo, u startnoj postavi je Ćalasan, Subotičanin koji je prošao sve mlađe selekcije Spartaka. Iz mlađeg pogona u prvi tim su stigli ranije Ivanović, sada Krmar, Tomović, Pantić... Uostalom, nedavno smo imali veliki broj naših mladih igrača koji su igrali za razne reprezentativne selekcije. Sve su to pokazatelji da se trudimo da prikažemo našoj publici što više.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja