Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Predstava „Allegro con brio“ najbolja u Novom Sadu
  20.04.2017.

  Na 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, subotičko Dečje pozorište sa predstavom „Allegro con brio - veselo i nadahnuto" u režiji Jevgenija Ibragimova, osvojilo je nagradu za najbolju predstavu za decu u celini. Ovogodišnji stručni žiri, u sastavu teatrologa Vladislava Fekete, novinarke Smiljke Seljin i glumice Dragane Varagić u ulozi predsednice žirija, doneo je jednoglasnu odluku.

  5247_1.jpg

  Predstava „Allegro con brio" postavljena je u februaru 2016. godine i prvi je autorski projekat poznatog ruskog reditelja u nekom pozorištu u Srbiji. U ulozi koreografa bio je Aleksej Išćuk, dok je za muziku u predstavi bio zadužen Nikolaj Jakimov. Lutkarsko-plesna predstava, koja u prevodu glasi „Veselo i nadahnuto", u filozofskom smislu donosi priču o rađanju, o nastanku jedne nove duše u ljudskom ili životinjskom obliku na zemlji. Predstava je koreografski veoma zahtevna, jer devet glumaca na sceni četrdeset minuta neprekidno pleše i animira lutke. U predstavi su igrali Boško Boškov, Jasmina Pralija, Kalo Bela, Branislav Trifković, Greguš Zalan, Vereš Imelda, Fridrih Gertruda, Kočiš Endre i Horvat Blanka.

  67. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održao se od 3. do 9. aprila u Novom Sadu, na četiri različite scene u okviru kog je odigrano 12 predstava. Subotičko Dečje pozorište osim predstavom „Allegro con brio", takmičilo se i predstavom na mađarskom jeziku „Jancsi és Juliska" u režiji Valov Todora, a u izvođenju Gal Elvire, Vereš Imelde i Kočiš Endrea.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja