Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Gripa u Subotici još nema
  27.01.2014.

  Iako je bilo situacija kada su građani u poslednje vreme zbog respiratornih smetnji i virusnih infekcija posumnjali da imaju grip, u subotičkom Domu zdravlja kažu da zvanično gripa u našem gradu još nema, i da virus nije izolovan.

  531_1.jpg

  — Pacijenti se uglavnom javljaju zbog virusnih infekcija gornjih i donjih respiratornih puteva, kao i zbog upale uha. Broj obolelih postepeno se povećava, ali je to prosečno za ovo doba godine. Prošle nedelje je 10 pacijenata imalo kliničku sliku gripe, ali virus kao virus nije izolovan. Od početka januara do sada, registrovano je 27 osoba koje su imale simptome slične gripu — rekla je dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja Subotica.

  Od početka vakcinacije protiv gripa, utrošeno je 3.907 vakcina, a preostalo je 1.593, što je gotovo polovina dobijenih doza od beogradskog „Torlaka”. Tokom poslednje dve nedelje dato je svega 15 doza. Pacijenti koji imaju pravo na vakcinaciju mogu da se jave izabranom lekaru u ambulantama Doma zdravlja, od 10 do 12 časova i u popodnevnom terminu od 16 do 17 časova.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja