Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  „Apoteka” i edukuje
  28.01.2014.

  „Apoteka Subotica”, pored toga što je izuzetno dobro snabdevena medikamentima i što nema deficita lekova, uvek se trudi da građanima pruži uslugu više, a ovoga puta organizuje edukaciju za osobe sa problemom inkontinencije.

  534_1.jpg

  U Ogranku 17 u Matije Gupca 26 u utorak, 28. januara, od 10 do 13 časova održaće se predavanje za pacijente i građane na ovu temu, a edukaciju će održati saradnici renomirane kuće Simbex, koja je distributer visokokvalitetnih proizvoda za inkontinenciju kao što su pelene, ulošci, podmetači i drugo. U toku promocije korisnici ovih pomagala moći će da dobiju stručne savete i besplatne uzorke uložaka.

  — Bićemo srećni da nas posetite i svoja iskustva podelite sa nama, a saradnice iz Simbex-a će Vam pomoći da dobijete odgovore na mnoga pitanja vezana za inkontinenciju, od suočavanja sa ovim problemom, do vežbi koje mogu da utiču na poboljšanje problema i preporučene ishrane. U apoteci Ogranak 17 ovaj program pomagala korisnici mogu kupiti po akcijskim cenama — kaže Olivera Radnić, direktorica „Apoteke”.

  Inkontinencija je nemogućnost kontrolisanja mokraće. Simptom je raznih bolesti, kao trajna ili povremena pojava, koja znatno umanjuje kvalitet života. Razlikuju se stres, urgentna, prelivna i refleksna inkontinencija. Najzastupljeniji oblik, posebno kod žena, je stres inkontinencija koja se manifestuje nevoljnim gubitkom urina prilikom napora, kijanje, smejanje, kašalj. Procenjuje se da 20% žena preko 40 godina ima ovaj problem, a verovatno je broj ljudi i znatno veći obzirom da pacijenti o tome nerado pričaju čak i sa doktorom.

  534_2.jpg

  Neki je smatraju obaveznim delom starenja, stoga se ne suočavaju sa problemom, niti pokušavaju da ga reše, već se prilagođavaju, čime znatno umanjuju kvalitet života. Kao posledice javljaju se osećaj stida, nepripadanja i odbačenosti od strane društva, što narušava dostojanstvo i čini inkontinenciju sve većim društvenim i socioekonomskim problemom. Upravo iz svih ovih razloga je veoma važno  upoznavanje sa problemom kao i sa načinima njegovog rešavanja, jer uz upotrebu adekvatnog pomagala redukcija životnog i socijalnog komfora nije neophodna, tvrde u „Apoteci” i pozivaju što veći broj građana da se odazovu predavanju.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja