Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U očekivanu Kadrovskog plana iz Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja Subotica i dalje otežano radi
  Najviše nedostaju lekari opšte prakse
  22.05.2017.

  Domu zdravlja Subotica već duži period nedostaje kadra, tvrde nadležni u toj zdravstvenoj ustanovi. Iz tog razloga, već duže vreme otežan je rad lekara i osoblja, a prisutne su i druge brojne komplikacije u organizaciji rada.

  5375_1.jpg- Kadrovski plan još nije stigao iz Ministarstva zdravlja Srbije, a očekujemo ga uskoro. Tek tada bićemo u povoljnijoj situaciji po ovom pitanju. Nedostatak lekara koji imamo, izrazito otežava rad i stalno se vrši preraspoređivanje, kako nijedna ambulanta ne bi ostala bez lekara. Ovakav rad zahteva veće angažovanje lekara i stvara veće gužve u nekim ambulantama. Najviše nedostaje lekara opšte prakse, a kada govorimo o lekarima specijalistima najveći deficit su pedijatri i ginekolozi - kaže dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja Subotica.

  U Domu zdravlja objašnjavaju da je uzrok deficita lekara i odlazak većeg broja njih u inostranstvo, i u penziju. Samo tokom prošle godine, pet medicinskih sestara/tehničara su otišli na rad u inostranstvo, čime je još uvećan odliv kadrova, kažu nadležni.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja