Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Akcija Selu u pohode posećena i u Đurđinu
  Ima novih dijabetičara
  27.05.2017.

  Akcija "Selu u pohode" ove nedelje je održana u Đurđinu, a odazvao joj se veći broj meštana.

  Lekari i medicinske sestre Doma zdravlja Subotica i Zavoda za javno zdravlje Subotica su kontrolisali zdravstveno stanje zainteresovanima - merili krvni pritisak, šećer i holesterol u krvi, telesnu težinu i visinu, određivali stepen uhranjenosti.

  5395_1.jpg 

  - Svaka druga osoba koja je došla na preglede je uzrasta 50-65 godina, a najviše osoba uzrasta 66-75 godina. Kod 12 osoba, ili trećine pregledanih, su otkrivene vrednosti šećera iznad normalnih, a bilo je i par osoba sa otkrivenim i lečenim dijabetesom koje su ovom prilikom kontrolisali svoju hroničnu bolest. Novootkriveni pacijenti su upućeni kod izabranog lekara na dodatnu dijagnostiku i lečenje - navela je u svom izveštaju, Prim. mr sc. med. Nada Kosić Bibić, spec. socijalne medicine iz subotičkog ZZJZ.

  Pored novih dijabetičara, zabrinjava i podatak da je 29 osoba imalo prekomernu telesnu masu, a lekari su nakon izvršenih pregleda davali savete o važnosti promene načina ishrane i usvajanja zdravih stilova života, te značaju redovnih kontrola zdravlja.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja