Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  05.02.2014.

  LEDENICE

  Iz Komunalne policije upozoravaju da su prema gradskoj Odluci o čišćenju i uklanjanju snega svi vlasnici objekata dužni ne samo da uklanjaju sneg i led sa prilaznih puteva, trotoara i staza koje koriste, nego i ledenice sa krovova zgrada i oluka koje predstavljaju opasnost za prolaznike i stanare. Nova odluka, koja je stupila na snagu prošlog decembra, obavezuje i kućne savete – skupštine stanara da se organizuju i uklone ledenice, a ukoliko to nisu u stanju, da angažuju vatrogasnu službu ili planinare da to učine za njih. Mandatne kazne propisane su za pravna lica i preduzetnike 10 hiljada a za odgovorno ili fizičko lice 2500 dinara.

  LEGALIZACIJA

  U sredu je istekao rok za podnošenje prijava za legalizaciju bespravno podignutih objekata. U Službi za građevinarstvo kažu da u ovom roku, za razliku od prethodna dva, nije bilo veliko interesovanje i da je, bez poslednjeg dana, pristiglo oko 400 molbi za pokretanje postupka. Prema najavama iz Ministarstva građevine, naknadnih produžavanja i termina više neće biti i da će svi bespravno izgrađeni objekti koji nisu ušli u postupak legalizacije biti srušeni.

  PARKING

  Prema informaciji iz Javnog komunalnog preduzeća "Parking", uklanjanje snega sa parking-mesta je u nadležnosti ovog preduzeća i u ovim snežnim danima ima dovoljno očišćenih parkirališta u gradu. Radnici "Parkinga" su na terenu, kaže tehnički direktor Zoran Tomić, radi se lopatama i ralicom i baca so, a parkinzi se čiste od centra grada prema periferiji. Prioriteti su centar grada i parkinzi oko Otvorenog univerziteta, Mlečne pijace i "buvljaka".

  STRUJA

  Potrošnja struje u decembru u odnosu na novembar na području Elektrodistribucije Subotica bila je veća za 23 odsto, kažu u Elektrovojvodini Subotica i napominju da je isti procenat povećanja bio u ovim mesecima i 2012. godine. „Kod manjeg broja potrošača pojavilo se uvećanje računa u odnosu na novembarsku potrošnju što je posledica pada spljnih temperatura, praznika i avgustovske korekcije cene električne energije“, navodi se dalje. Što se tiče negodovanja zbog povećanih računa, na nivou Elektrovojvodine 5 do 10 odsto povećano je interesovanje kupaca za njihovu decembarsku potrošnju nego što je uobičajeno. Sve reklamacije posebno se analiziraju i ako su osnovane odmah ispravljaju, dok će kompletne podatke o broju reklamacija imati nakon završetka roka za njihovo podnošenje koji je u toku i traje do 31. januara.                                                                 

  TAKSISTI NA PROVERI

  Gradonačelnik Subotice doneo je Rešenje o imenovanju predsednika i članova Komisije za proveru znanja taksi prevoznika u pogledu poznavanja grada. Za predsednika tročlane Komisije imenovan je Nemanja Šaru, komunalni inspektor za putnu privredu u Sekretarijatu za inspekcijsko- nadzorne poslove u Gradskoj upravi. Iz istog Sekretarijata, za člana Komisije imenovan je komunalni inspektor za saobraćaj Damir Gršić. Član Komisije je i Mirko Vojnić Tunić, predstavnik Saveza taksi udruženja Subotice. Mandat Komisije je dve godine, a Rešenje je objavljeno u Službenom listu grada. 

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja