Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Virtuelni čas u školi
  05.02.2014.

  U Osnovnoj školi  „Sečenji Ištvan" održan je čas srpskog jezika kao nematernjeg pomoću informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u saradnji sa Gradskom bibliotekom Subotica.

  Idejni tvorac ovog projekta je nastavnica srpskog jezika kao nematernjeg Aleksandra Tadić, a organizator i realizator je bibliotekarka Rita Fleis sa saradnicima. Čas srpskog jezika  na temu "Subotica - moj grad" osmišljen je kao video-konferencija sa više predavača koji se uključuju na čas putem interneta i učenicima prezentuju informacije u vezi sa institucijom koju predstavljaju. Ovim putem učenicima su se obratili predstavnici Istorijskog arhiva Subotice, Kinološkog društva Subotice i Veterinarske ordinacije "PANVET", kao i Gradske biblioteke Subotica - Zavičajnog odeljenja.  Oni su u svojim desetominutnim izlaganjima učenike upoznali sa istorijom i načinom rada svojih institucija. Tom prilikom učenici su putem interneta imali priliku da vide i stare i retke knjige, unutrašnjost Zavičajnog odeljenja i Gradske biblioteke, a zanimljive su im i nove bile informacije o osnivanju subotičkog Kinološkog društva, kao i način na koji radi Istorijski arhiv Subotice.

  Ovakav način saradnje škole i institucija je, po rečima bibliotekarke Rite Fleis, pionirski poduhvat u našem gradu. Prvi put su učenici na času srpskog jezika kao nematernjeg izašli iz učionice u virtuelni svet i na taj način posetili institucije u svom gradu. Učenicima se ovakav vid nastave veoma dopao. U školi najavljuju da će se i ubuduće organizovati ovakvi časovi kako bi se osavremenila nastava i pojačala saradnja škole i lokalnih institucija.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja