Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Osnivačka konferencija GO Nove stranke Subotica
  09.02.2014.

  Na Otvorenom univerzitetu, 8. februara zakazana

  U subotu, 8. februara, u 17 časova, na Otvorenom Univerzitetu u Subotici, u  sali 213. zakazana je Osnivačka konferencija Gradskog odbora Nove stranke Subotica, sa dnevnim redom izbora rukovodstva stranke i Gradskog odbora.

  588_1.jpg

  Na Osnivačkoj konferenciji prisustvovaće i delegacija iz Beograda,  a na skupu će govoriti predsednik stranke Zoran Živković, bivši premijer, koji je izabran nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i zamenik predsednika prof. Vladimir Pavićević.

  Na drugoj vanrednoj Konferenciji Nove stranke, koja je održana 1. februara 2014. godine, odlučeno je većinom glasova, da Nova stranka može da nastavi pregovore o koaliciji sa DS-om.

  Živković je u aprilu prošle godine, nakon formiranja Nove stranke, objasnio i razloge njenog osnivanja.

  —Razlozi su zakočenost, usporenost i nedostatak neophodnih reformi, za čije sprovođenje je, kako smo procenili neophodna stranka, koja će pokušati da ima takvu energiju, kompetentnost i hrabrost koju je imala Demokratska stranka Zorana Đinđića, kada sam ja imao čast, da budem njegov zamenik predsednika stranke, rekao je Živković tada, ističući da se Nova stranka prvenstveno obraća proevropskim glasačima koji su, „nakon sramoćenja i razočarenja hjihovim dosadašnjim izborima, pobegli u apstinenciju, izuzetno visoku tokom prethodnih izbora”.

  Živković je to argumentovao činjenicom, da „ postoji otprilike 2.5 miliona glasača koji potencijalno glasaju za evropsku i libernalnu Srbiju i 2.5 miliona onih koji potencijalno glasaju za balkansku i konzervativnu Srbiju i poručio da je cilj, da svojom kampanjom i delovanjem, ubede bar 300 000 ljudi, da glasaju za Novu stranku“.

  On je objasnio i po čemu se razlikuje Nova stranka od drugih partija, rekavši prilikom osnivanja svoje partije, da je „Nova stranka potpuno nova, gde većina članova nije ranije bila politički angažovana, odakle i ime Nova stranka”.

  —To simbolično predstavlja vodeću ideju da se promeni aktuelna percepcija politike, zahvaljujući novoj, čistoj i svežoj energiji novih ljudi, jer su oni stari ukaljani i isprljani populizmom, stavljajući u prvi plan lične interese, naglasio je prilikom osnivanja stranke, njen predsednik Zoran Živković.

  Posle radnog dela konferencije, biće organizovan i koktel za članove i simpatizere stranke, a medijima i prisutnim građanima obratiće se lider stranke Zoran Živković i profesor Vladimir Pavićević, koji će, nakon uvodnog obraćanja, odgovarati na sva pitanja medija i građana, pa i na zanimanja oko eventualne predizborne koalicije i samih izbora.

  N. Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja