Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  11.02.2014.

  Vodovod

  U Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u saradnji sa stručnjacima austrijske firme „IK Konzalting“ u toku je razmatranje projekata za izgradnju kapitalnih objekata vodosnabdevanja i odvođenja otpadne vode koja treba da počne ove godine, u cilju njihovog usaglašavanja sa evropskim standardima. „IK Konzalting“ iz Beča na tenderu je dobio posao nadzora nad sprovođenjem ove značajne investicije, a u toku februara očekuje se i raspisivanje javnih nabavki za izvođače radova, čiji se početak predviđa za juli ili avgust. Očekuje se takođe i potpisivanje ugovora o supsidijarnom zajmu između „Vodovoda“ i gradske uprave, nakon čega će sredstva kredita Evropske banke za obnovu i razvoj biti dostupna Javnom komunalnom preduzeću.

  Nafta

  U okolini Čantavira završeno je traganje za sirovom naftom. U narednim nedeljama prema planu, zavisno od vremenskih prilika, istraživači će nastaviti poslove na terenu prema Tornjošu. Naftaši NIS Naftagasa istražuju koliko nafte se nalazi pod zemljom, a u poslu se koristi najmodernija tehnika tako da iza bušenja ostane što manje štete na njivama.

  Kako se može čuti od vlasnika zemlje, naftaši im nisu smetali pa su obavili sve planirane poslove u ataru. Oni koji misle da im je na njivama pričinjena šteta svoje odštetne zahteve mogu podneti u kancelariji mesne zajednice svakog radnog dana.

  Berza i Jadran

  Stručnjaci Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika završili su studiju o uslovima koje će investitor morati da poštuje prilikom obnavljanja fasada i krovova na zgradama nekadašnje Berze rada i Sokolskog doma. Uslovi će biti dostavljeni Direkciji za izgradnju grada koja će odlučiti kada će krenuti radovi na terenu. Pomenuti objekti podignuti su između dva svetska rata. Zbog lošeg stanja u kojem se nalaze ovi objekti, predviđeno je obijanje fasada, zamena dotrajalih opeka kao i blago zakošenih krovova. Nekadašnju Berzu rada, decenijama objekat poznat kao zgrada ŽIŠ-a, projektovao je novosadski arhitekta Đordje Tabaković. Sokolski dom projektovali su subotički stručnjaci: Stefanović, Denegri i Petrović.

  Senćanska crkva

  Građevinci su završili rekonstrukciju i pokrivanje tornja crkve svetog Jurja, odnosno Senćanske crkve. U velikom nevremenu pre dve godine nakrivljeni su toranj i krst čime su predstavljali potencijalnu opasnost za ljude koji prolaze u blizini bogomolje. Gradska samouprava odmah je odvojila 150 hiljada dinara za najhitnije intervencije. Tokom prethodne godine Fond za kapitalna ulaganja Pokrajine izdvojio je za sanaciju tornja i obnovu kompletnog krova pet miliona dinara. Kada je skinut stari crep sa tornja videlo se da je stara konstrukcija bila dotrajala i trula, a obnova kompletne drvene konstrukcije neophodna. Toranj je ispravljen uz pomoć posebnih gvozdenih šipki. Preostalo je još postavljanje crepova na zadnjem delu krova crkve.

  Plaćanje računa

  Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija“ obaveštava potrošače u vangradskim mesnim zajednicama Bajmok, Mišićevo, Đurđin, Mala Bosna, Čantavir, Stari i Novi Žednik, Višnjevac, Bačko Dušanovo, Bikovo i Bački Vinogradi da će ubuduće dostava mesečnih računa za vodu biti putem pošte. Uplate su moguće na blagajnama Preduzeća u Bajmoku i Čantaviru, kao i na šalterima pošte, poslovnih banaka, putem e–benkinga ili putem trajnog naloga kod Poštanske štedionice.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja