Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Do lekara malo lakše
  15.02.2014.

  Novo vreme zakazivanja pregleda telefonom u ambulantama Doma zdravlja, pozdravili i pacijenti i osoblje

  Nov način telefonskog zakazivanja pregleda u ambulantama opšte medicine Doma zdravlja, koji je uveden 10. februara, doneo je malo olakšanja i pacijentima i osoblju zaposlenom u toj ustanovi. Građani uglavnom tvrde da se u predviđenom terminu od 12 do 14 časova, kada pozivaju da zakažu pregled, sestre ljubazno javljaju i da se sve završava u brzom roku. Do sada, kada su se pregledi mogli zakazivati tokom čitavog dana, dešavalo se prema rečima sugrađana, da zovu i po sat vremena a da se niko ne javi s one strane telefonske žice. U Domu zdravlja ovo objašnjavaju činjenicom da su sestre bile prebukirane poslom i da se često dešavalo da nisu fizički stigle da podignu slušalicu.

  Na ovaj korak Uprava Doma zdravlja se odlučila kako bi upravo odgovorila na brojne ranije pritužbe građana, koji su bili nezadovoljni dosadašnjim načinom zakazivanja pregleda, posebno u većim gradskim ambulantama, kao što su ambulanta u Kumičićevoj ulici i objekti 5 u Zmaj Jovinoj ulici, i 6 na Segedinskom putu, preko puta SUP-a. To se posebno odnosi  i na gradske ambulante, koje rade u dve smene, jer se u tom periodu na radnom mestu nalaze kako oni koji su u prepodnevnoj smeni, tako i u popodnevnoj, te je veća mogućnost da se neko na telefonski poziv javi. Dosadašnji način zakazivanja tokom celog radnog dana, ocenjen je kao neefikasan, jer je doveo do velikog nezadovoljstva pacijenatarekla je dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja.

  Građanima je bar koliko je ovih nekoliko dana prakse pokazalo, sada ipak lakše da zakažu pregled, jer u dva sata koliko je predviđeno da mogu da pozovu medicinske sestre,  mogu biti sigurni da će ih brzo i sigurno dobiti. To ranije nije bio slučaj, te se očekuje da će i vreme pred nama opravdati ovakvu odluku Uprave Doma zdravlja.

  A. Šiška


  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja