Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  19.02.2014.

  Reklamacije

  Elektrodistribucija Subotica, nakon brojnih reklamacija potrošača na decembarske račune, proverava kako su čitači na terenu obavili posao, a istovremeno i ispravnost brojila. Iako je, prema rečima direktora Stevana Bakića bilo oko 540 pritužbi na ispostavljene obračune, do sada ni u jednom slučaju nije ustanovljena nepravilnost, tvrde u subotičkoj „Elektrovojvodini“. Provera se obavlja metodom slučajnog uzorka, što znači da ekipe Elektrodistribucije u određenom delu grada obilaze po nekoliko podnosilaca reklamacija i utvrđuju njihovu osnovanost. Kontrole će se nastaviti i narednih dana, sve do kraja ovog meseca.

  Računi

  Privredno društvo "EPS Snabdevanje" odložilo je primenu novog izgleda računa za električnu energiju jer je najvažnije da se kupci uvere u tačnost računa. Ta odluka je doneta kako bi kupci račune za struju potrošenu u januaru mogli lakše da uporede sa ranijim računima i da ne bi bili zbunjeni novim izgledom i rasporedom stavki na računu, saopštila je Elektroprivreda Srbije. Očitavanje januarske potrošnje trajalo je od 1. do 5. februara uz duple kontrole čitača, a očitano je 97 odsto brojila. Tri odsto mernih mesta bilo je nedostupno i ta će brojila biti očitana u najkraćem mogućem roku. Kontrola je u 0,4 odsto slučajeva utvrdila grešku koja je odmah ispravljena, a većih nepravilnosti nije bilo, kaže se u saopštenju EPS-a.

  Bezbednost

  Gradsko veće usvojilo je Program trošenja sredstava za unapredjenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada u ovoj godini. Plan prihoda predvidja skoro 30 miliona dinara iz budžeta Grada za ove namene, od toga 18 miliona od novčanih kazni za prekršaje predvidjene propisima o bezbednosti saobraćaja. Planiran je i prihod od milion 700 hiljada dinara iz pokrajinskog budžeta za video nadzor. U planu rashoda, izmedju ostalog, za popravljanje saobraćajne infrastrukture predvidjeno je 9 miliona dinara, za nabavku i ugradnju kamera za video nadzor na raskrsnicama 6 miliona dinara, a za nabavku vozila za saobraćajnu policiju i organe Gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja 4 miliona dinara. Program je objavljen u Službenom listu Grada.

  Banja Palić

  Rok za predaju radova za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa uz istočnu obalu jezera Palić, na konkursu koji je raspisan u novembru, ističe 17. februara. Konkurs je organizovan u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije – Regionalni centar Subotica, i treba da pruži odgovor na pitanje koji su to ključni sadržaji Banje Palić čija realizacija, uz velnes, vodene zabave i prateći hotel, treba da posluži kao „magnet“ za okolno hotelsko i pansionsko tržište. Koncept Palića kao turističkog odredišta treba da se oslanja na tradicionalnu kulturu sa elementima centara vodenih doživljaja kakvi su uobičajeni u Srednjoj Evropi. Fond nagrada konkursa je 2.550.000 dinara, a u „Park Palić” d.o.o kažu da će broj pristiglih radova objaviti po zatvaranju konkursa.

  Legalizacija

  Od prvog novembra prošle do 29. januara ove godine Subotičani su podneli izmedju 1400 i 1500 zahteva za legalizaciju raznih gradjevinskih objekata. Najveći broj zahteva za legalizacijom otpada na takozvane pomoćne objekte, dok se trećina zahteva odnosi na legalizaciju manjih stambenih objekata koji su izgradjeni na periferiji grada. Protekle godine u Subotici je izdato stotinjak gradjevinskih dozvola, koliko otprilike i godinu dana ranije. Trećina se odnosi na porodične kuće, a tu su još 3 dozvole za višeporodične objekte, 13 za poslovne i 11 za metalne gradjevinske objekte. Trideset i pet dozvola izdato je za izvodjenje raznih infrastrukturnih objekata.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja