Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  DS u vanparlamentarne izbore ide sa DSHV i NS
  20.02.2014.

  Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici u sredu 12. februara, predstavio je osam kandidata iz Subotice sa liste "Sa Demokratskom strankom - za demokratsku Srbiju" Olivera Dulića, Dragana Trklju, Nemanju Simovića, Nikolu Balaževića, Elizabetu Tumbas i Oliveru Radnić ispred Demokratske stranke, zatim Petra Kuntića (DSHV) i Norberta Cvijanova, predstavnika Nove stranke.

  635_1.jpg

  Oliver Dulić, kandidat za poslanika sa te liste je istakao da predstavljeni kandidati iz DS-a na vanredne parlamentarne izbore izlaze sa velikim iskustvom, jer je ta stranka „prošla kroz pakao demonizacije, montirane političke procese i preživela kriminalizaciju svojih članova".

  - Od 2008. do 2012. godine, u vreme mandata Demokratske stranke izgrađen je bazen na Prozivci, uloženo nekoliko milijardi dinara radom DS-a i njenih partnera, Subotica je postala grad poželjan za investitore, a razvojem Industrijske zone, više nego u drugim sredinama ulagalo se u lokalnu infrastrukturu, a svim rezultatima su u velikoj meri doprineli i funkcioneri iz Subotice, koji su bili na visokim funkcijama u Pokrajini i republičkoj Vladi. Pred građane danas izlazimo mirne savesti u pogledu svog posla koji smo radili. Želimo da podsetimo na sve dobro što je urađeno u Gradu, ali i da se suočimo sa nekim greškama, jer samo oni koji ne rade ne čine i greške. Najvrednije je ipak što smo dali veliki doprinos u razvoju Grada, rekao je pored ostalog Oliver Dulić.

  Dulić je naglasio da je mnogo projekata realizovano, u oblasti industrijske zone, obilaznice, komunalnih projekata i infrastrukture na Paliću.

  - Neobjašnjivo je šta se desilo u protekle dve godine da gotovo ni jedan dinar nije uložen iz republičkog budžeta u Suboticu, koja je bila šampion u privlačenju stranih investicija, a dovedeno je u grad i nekoliko najjačih investitora koji su ulagali i u Srbiju. Predstavili smo kandidate za listu koji će zastupati Suboticu ozbiljnim i stručnim zalaganjima, isticanjem komparativnih prednosti koje bi doprinele da se poveća stopa zaposlenosti i da ljudi imaju veći standard, rekao je Dulić.

  Dulić kaže da Demokratska stranka zaslužuje poverenje na predstojećim izborima, jer je ostavila vidljive rezultate iza sebe, dok „aktuelna Vlada Srbije nije ostvarila napredak ni u jednoj oblasti života".

  - Tokom dvogodišnjeg vođenja zemlje, data su mnoga obećanja, a svedoci smo brutalne zloupotrebe medija, u cilju kriminalizacije političkih protivnika i obesmišljavanja svega što je rađeno pre toga, rekao je Dulić i ocenio da je u svim sferama društva situacija teža, nego u prethodnom periodu, u vreme mandata DS-a.

  Petar Kuntić, predsednik DSHV-a je podsetio da ta stranka već četvrti put izlazi na parlamentarne izbore sa Demokratskom partijom, jer se u proteklom periodu nisu samo deklarativno zalagali za prava manjina, već su konkretno doprineli njihovom realizovanju.

  Norbert Cvijanov iz Nove stranke, rekao je da se njihovi programski ciljevi dopunjuju sa ciljevima DS-a, koji predstavlja jedinu snažnu opozicionu partiju u Srbiji, sa kojom je moguće realizovati zajedničke ciljeve.

  Neposredno pre konferencije DS-a, Izborni štab Gradskog odbora Demokratske stranke je saopštio, da su zadovoljni i činjenicom što nastavljaju dugogodišnju uspešnu saradnju sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini.

  — Izborni štab Gradskog odbora Demokratske stranke, na čelu sa Sašom Vučinićem i zamenikom Modestom Dulićem, predsednikom i dr Nenadom Ivaniševićem, potpredsednikom Gradskog odbora DS-a u Subotici,  svoje aktivnosti je sproveo prikupljanjem potpisa za listu "Sa Demokratskom strankom - za demokratsku Srbiju", ističući  da svojim potpisom podržavaju listu istinskih demokratskih vrednosti, koju predvodi Demokratska stranka, saopštili su iz Izbornog  štaba GO DS u Subotici.

  N.Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja