Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Bolnica dobila novi Centar za ispitivanje sluha
  25.02.2014.

  Na ORL odeljenju subotičke Bolnice u sredu, 19. februara otvoren je novi, savremeni Centar za ispitivanje sluha. Popularno nazvana nova, " Tiha soba" obezbediće pacijentima lakšu i mnogo precizniju dijagnostiku bolesti sluha.

  651_1.jpg

  Direktor Bolnice dr Goran Bićanin rekao je tom prilikom da se u audiološkoj ambulanti godišnje pruži oko 10.000 medicinskih usluga, naglasivši da je  zahvaljujući sredstvima iz budžeta lokalne samouprave završena i adaptacija krova iznad operacionih sala.  Za opremanje ovog Centra iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno je 800.000 dinara, naveo je dr Bićanin i dodao da je uskoro u planu i završetak radova na opremanju Centra za palijativno zbrinjavanje, koji će se nalaziti na mestu nekadašnjeg Odeljenja onkologije, a koje finansira Ministarstvo zdravlja Srbije.

  651_2.jpg

  „Konkretna namena "Tihe sobe" je ispitivanje slušnog polja kod pacijenta. Pacijent se nalazi u zvučno izolovanoj prostoriji gde tehničar pomoću aparata -- audiometra, ispituje slušno polje. Najpreče je da dobijemo novi aparat za merenje sluha kod novorođenčadi zato što nam je aparat u funkciji 10 godina i pokvario se pre par dana tako da smo u tom poslu sada sprečeni" - navela je dr Brigita Berkeš, načelnica ORL odelenja u bolnici.

  651_3.jpg

  Jožef Hužvar, predsednik Upravnog odbora Bolnice rekao je da će nova soba doprineti da osoblje ima puno bolje uslove za rad, s obzirom da je poznato kakvi su uslovi lečenja, odnosno da vladaju gužve.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja