Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Ključno pitanje za SVM je status Vojvodine i približavanje EU
  27.02.2014.

  Na predstojećim izborima SVM će izaći pod rednim brojem pet, a potpisi za listu su prikupljeni u rekordnom roku u 60 vojvođanskih naselja, a pod izbornim sloganom „Hrabro, ali odgovorno“ koje odražava političko delovanje ove stranke.

  657_1.jpg

  „Naš izborni program je mađarski program. To znači da zastupamo interese, pre svega, vojvođanskih Mađara jer smo mi manjinska mađarska stranka. Naš program je istovremeno i građanski program jer u odnosu na generalna pitanja, na pitanja van pitanja koja su interesantna za manjinske zajednice, zastupamo stavove koji su građanskog kvaliteta.“, rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM.

  U SVM su istakli da je bitno da se politika okrene građaninu, a glavne teme u kampanji koje će to i omogućiti su ekonomski i ruralni razvoj. Balint Pastor, Narodni poslanik i Predsednik poslaničke grupe SVM  ističe da ta stranka ima spremne predloge za buduću Vladu, i da njen zadatak nije da otvara radna mesta već da stvara dobar ambijent za investicije.

  Još jedna od bitnih stavki programa SVM-a je i osnivanje zdravstvene službe za pomoć starijima budući da to nalaže demografska slika Srbije, a poljoprivrednici moraju da budu uključeni u sistem penzijskog i zdravstvenog osiguranja prema veličini poseda koji obrađuju i prihoda koje od svoje proizvodnje ostvaruju.

   Takođe se navodi da je poznat stav SVM-a da se isti uslovi moraju omogućiti domaćim i stranim kupcima povodom najavljene prodaje zemljišta, a da se mora voditi računa o tome da onaj ko zemlju kupi ovde živi i da je obrađuje, jer kako ističe Balint Pastor, „Smatramo da se radi o prirodnom bogatstvu i da se to ne može prodati u bescenje i da poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine i Srbije mora da bude zaštićen u odnosu na „nelojalnu konkurenciju“.

  Jedan od najvažnijih procesa predstavlja i integracija Srbije u EU, a država zato mora da sprovede sve što u Ustavu i zakonima piše o manjinskim pravima, zbog čega će SVM insistirati da i druge manjinske partije budu iskrene i umerene, a nema mesta ekstremnim idejama i zloupotrebi pitanja koja mogu ugroziti proces intergracije.

  S.Đ.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja