Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  28.02.2014.

  Putevi

  U Direkciji za izgradnju grada danas će biti otvorene ponude koje su pristigle na osnovu raspisane javne nabavke za radove na tekućim popravkama, rekonstrukciji i održavanju kolovoza i biciklističkih staza za ovu godinu. Direkcija sada sačinjava spisak puteva i ulica na kojima je u ovoj godini najneophodnije izvršiti intervencije. Na razmatranju su i zahtevi za interventno nasipanje tucanikom većeg broja neasfaltiranih puteva, što je takođe deo programa za ovu godinu.

  Muzička škola

  Radovi na rekonstrukciji fasade Muzičke škole, koji su predviđeni da traju dve godine, nastaviće se čim to vremenske prilike dozvole. U međuvremenu, Upravi za javne nabavke u Beogradu poslat je zahtev za odobravanje pregovaračkog postupka za nepredviđene radove. Za njima se pojavila potreba nakon što su skinuti ukrasni elementi i otkrivena streha pa se pokazalo da je objekat u lošijem stanju nego što se moglo zapaziti pre uklanjanja ovih delova. Na ovim radovima takođe će biti angažovan sadašnji izvođač.

  Prečistač

  Subotički prečistač je za poslednjih pet godina prečistio 30 miliona kubika vode i iz nje odstranio preko 200 tona fosfora koji najviše utiče na rast algi u jezeru. Ovaj podatak saopšten je tokom sastanka pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine Janoša Dobaija i pomoćnika gradonačelnika Marije Kern Šolja. Prečistač radi po svetskim standardima. Veliko zagadjenje koje je pristiglo početkom godine nije zaustavilo postrojenja. Kako bi se takvi dogadjaji predupredili dogovoreno je da pokrajinska Vlada napravi katastar svih zagadjivača u ovom regionu, rečeno je na sastanku. Za velikim zagadjivačem sa početka godine još uvek se traga.

  Brže pruge

  Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović izjavio je da je angažovanje domaćih firmi na modernizaciji pruge Beograd–Budimpešta prioritet za srpsku privredu jer je ta investicija vredna milijardu i po evra. Simonović je o modernizaciji te pruge, koja je poslednji put remontovana pre 33 godine, razgovarao sa predstavnicima kineske Eksim banke i Mađarskih državnih železnica. Deo trase koji prolazi kroz Srbiju dug je 149 kilometara. Pruga je jednokolosečna i elektrificirana. Kineska državna banka ocenila je da je donošenje studije izvodljivosti za deo trase od Beograda do državne granice sa Mađarskom osnova za dalje razgovore, pa taj posao treba okončati što pre.

  Bez naknade

  Lokalna samouprava uputiće Ministarstvu poljoprivrede zahtev za smanjenjem ili potpunim ukidanjem naknade za odvodnjavanje, izjavio je gradonačelnik Jene Maglai. On kaže da u Subotici ne postoji problem odvođenja voda u smislu odvodnjavanja i da je zbog toga nepotrebno da poljoprivrednici plaćaju naknadu za koju ne dobijaju nikakvu uslugu. Maglai kaže da Subotica ima problem sa navodnjavanjem, dodajući da bi o ovoj inicijativi trebalo da razmisle i nadležni državni organi.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja