Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Predstoji ekonomski oporavak Srbije
  07.03.2014.

  Dušan Bajatović, potpredsednik SPS-a u izbornoj kampanji u Subotici

  Dušan Bajatović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, tokom posete Subotici ocenio je da neoliberalna politika, u ekonomskom smislu, nije dobra za Srbiju, niti je vreme za sprovođenje takvih reformi koje će ugroziti porodicu.

  679_1.jpg

  -Srbija mnogo više troši nego što proizvodi, što je  uzrok dugogodišnje krize našeg društva, ali nije vreme za reforme koje će "pojesti" ljude. Sa druge strane, preduzeća u restrukturiranju srljaju ka stečaju, a posledice su nesagledive po zaposlene radnike, koji ostaju na ulici, ocenio je Bajatović.

  Potpredsednik SPS-a smatra da bi trebalo izdvojiti ona preduzeća koja imaju ekonomsku budućnost, od onih za koja je stečaj neminovan.

  679_2.jpg

  -Pokazali smo to već na primeru Azotare, MSK, Agroživa, Staklare u Paraćinu, što je potvrda da je to stvarno moguće. Državni intervencionizam je potreban, ali rešenje nije u izdvajanju budžetskog novca  za skupe socijalne programe,  jer takvo stanje parališe ekonomiju zemlje, istakao je Bajatović.

  Funkcioner Sosijalista Srbije je ocenio da bi garancije države stranim firmama za njihove investicije omogućile važan prvi krug ulaganja i pokrenule privredni razvoj.

  - Na primeru Fiata i Južnog toka videli smo to u praksi, a drugi krug ulaganja sledi kada se energetski i putni infrastrukturni projekti približe investitorima. Za proces ekonomskog oporavka Srbije, prioritet je angažovanje domaćeg privrednog i ekonomskog potencijala, a strani kapital je dobro došao. Cilj države je da uredi stanje ekonomije i proveri politički legitimitet i na izborima u Pokrajini, jer je nepotrebno da se internacionalizuje vojvođansko pitanje, zaključio je Bajatović.

  N.Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja